Ana SayfaKimdirAziz Kedi Kimdir?

İlgili Postlar

Aziz Kedi Kimdir?

Exxen’de yayımlanan “Gibi” dizisinin senaristi Aziz Kedi kimdir? Aziz Kedi kaç yaşında? Aziz Kedi projeleri neler? Aziz Kedi hangi burç? Aziz Kedi aslen nereli? Aziz Kedi hakkında merak ettiğiniz ve bilmeniz gereken her şeyi sizin için bu yazımızda yazdık.

Aziz Kedi Kaç Yaşında? Aziz Kedi Aslen Nereli? Aziz Kedi Hangi Burç?

Aziz Kedi, 1 Ocak 1978’de Antalya’da doğdu. Aslen Antalyalı olan Aziz Kedi, Oğlak burcudur.

Aziz Kedi Kimdir?

Aziz Kedi, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okudu Bir süre Ekşi Sözlük’ün dergisi “Ekşi”nin genel yayın yönetmenliğini yaptı. Ardından bir süre sonra Milliyet gazetesinde düzenli yazılar yazdı.

Bildiği kadarıyla Tempo dergisi ve Radikal için halen yazı yazmaya devam ediyor.  Ayrıca Okan Bayülgen’in yapım şirketi Makina Medya Yapımevi bünyesinde editör ve metin yazarı olarak görev yapan Aziz Kedi bugüne dek izlediğimiz pek çok dizinin de senaristi.

Çok sayıda televizyon programı, medyanın çeşitli başka alanlarında yazar ve danışman olarak hizmet vermeye devam eden Aziz Kedi, şuan da Exxen’in en sevilen dizisi “Gibi”nin bölümlerini yazıyor.

Hatta diziyle ilgili verdiği bir röportajında “Sen absürt komediye nasıl bakıyorsun, Gibi’yi nereye oturtuyorsun?” sorunu şu ifadelerle yanıtlamıştı;

İçinde oynadığımız kümeyi sınırlayan şey “possible but unlikely” çizgisi. Yani “mümkün ama düşük olasılıklı.” En şahane, en komik şeyler TAM o sınırda durduğun zaman çıkıyor. Bugüne kadar yaptığımız şeyler absürtün kitap tanımına giriyor evet ama absürt dendiğinde yaygın anlayış, “possible”ın ötesinde yapılan şeyler. Orada bildiğimiz dünyanın fizik kurallarını takmayabiliyorsun. Buna da itirazım yok. Ama “Evet yahu çok saçma ama bu olabilir!” dediğin sürece bunu bir hile olarak değil, imkânları genişleten bir araç olarak algılıyoruz. Yani ne filmlere ne de Gibi’ye “absürt” demeye dilim varmıyor. Hepsi “possible but unlikely.

Yılmaz Bey Banyo” bölümünün ilk editini izleyince Feyyaz’ın eşi Sedef oturup ağlamış. Çok ağırdı. Sonra birkaç ek yazdık da ajitasyon etkisinden kurtardık. Kendi adıma ofansif, defansif mizah falan tanımıyorum. Bir reklamcı, mühendis ya da politikacı bir takım insanların “rahatsızlığı”nı dikkate almak zorunda kalabilir. Ama hiçbir sanatçı için bu geçerli değildir. Ofansif mizah diye bir şeyi kabul ettiğin zaman ofansif olmayanı da varmış gibi anlaşılır ve yaptığın işi bir kategoriye koyma izni vermiş olursun. Sonra da bu kategori tartışmaya açılır. Hayır, yaptığım şeyin kimi “rahatsız” ettiği benim problemim olamaz. Saygı ve hoşgörüden de bahsetmiyorum. Söylediğim sözün varlığını kabul etmek zorundasın. Çünkü bu sözler ve bu düşünceler var. Onları görmezden gelmek ya da kabul etmek ya da küçümsemek ya da onlara kızmak senin kendi içinde halledeceğin şeyler.”

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler