Ana SayfaKimdirAyvaz Akbacak kimdir?

İlgili Postlar

Ayvaz Akbacak kimdir?

Ayvaz Akbacak kimdir? Ayvaz Akbacak nerede ve ne zaman dünyaya geldi? Aslen nereli? Burcu ne? Nerede yaşıyor? Mesleği ne? Ayvaz Akbacak hakkında merak edilen her şey haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Ayvaz Akbacak kimdir? Nerede ve ne zaman dünyaya geldi? Aslen nereli? Nerede yaşıyor?

Ayvaz Akbacak, 1979 yılında Tokat’ta dünyaya geldi. Tokatlıdır. Uzun yıllardır İstanbul’da yaşıyor. Ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul’a geldi.

Ayvaz Akbacak ne iş yapıyor?

Ayvaz Akbacak, ülkemizde dünya mutfağından yemekler yapan en ünlülerden usta bir şeftir.

Ayvaz Akbacak nasıl usta şef oldu?

Ayvaz Akbacak, yemek yapmaya nasıl karar verdiğini şu şekilde anlatıyor: Ailede aslında hiç şef yok, aşçı yok alakasız bir durum. Ben 14 yaşına kadar da yemeğin içinden soğan ayıklayıp kenara koymuş bir insanım, tuz tüketmiyorum. Buna rağmen yemeklerin tadını kombinlemeyi becerebiliyorum, Allah vergisi bir şey. Zaten ayvaz adının anlamı eli lezzetli, iyi yemek yapan anlamına geliyor. Mecburi ya da sonradan yemek yemeği sevdiğim için bulunduğum bir meslek aslında.

Oyunculuktan şefliğe…

İstanbul’a geldiği ilk yıllarda oyuncu olmak isteyen Ayvaz Akbacak, yaşadığı serüveni şu şekilde anlatıyor: Ya şimdi şöyle açık konuşmak gerekirse, İstanbul’a geldiğimizde aslında çok film izleyip İstanbul’a gelenler geldiğinde bir şeylerin hemen başlayacağını düşünüyor ama ilk önce yemek yemek lazım, karnımızı doyurmak lazım, bir iş lazım, bir şeyleri kazanırken aslında yapacağımız mesleği sonradan edinmemiz lazım. Yoksa bir anda geldik kimse eğitim almamış, oyunculukla bir ilgisi olmayan birine ‘hadi seni başrol yapalım’ demiyor. Bizimde oradaki hayal kırıklığı öyle başladı sonrasında ne oldu; girdiğim sektör içerisinde daha aktif ve daha fazla yoğunlaştığım için oyunculuk bir hobiye dönüştü. Ekranlardan geri kalmamak adına da yemek programlarıyla devam etmeye çalıştım.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler