Ana SayfaKimdirAyhan Sicimoğlu Kimdir?

İlgili Postlar

Ayhan Sicimoğlu Kimdir?

Başarılı Program yapımcısı, müzisyen olarak tanıdığımız Ayhan Sicimoğlu kimdir? Nerede doğdu? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…
Bugün Doğan Ünlüler

Ayhan Sinan Sicimoğlu Nerede Doğdu?

Ayhan Sinan Sicimoğlu, 25 Ağustos 1950 yılında Niğde’de doğmuştur.

Ayhan Sicimoğlu Kimdir?

Kayseri kökenli bir aileye mensuptur. Talas Amerikan Koleji’nde ortaokul ve Tarsus Amerikan Koleji’nde lise öğrenimini yaptı. Hacettepe Üniversitesi ve Temel Bilimler Fakültesi’nde ekonomi bölümünü tamamlamıştır. Üniversiteden sonra fotoğraf ve film bölümlerinde okumak için İngiltere’ye gitmiştir. Daha sonra ise moda fotoğrafçılığı yapmak için Roma’ya gitmiş ve 4 sene orada yaşamıştır. 1981’de döndükten sonra da New York’a yerleşmiştir. Ayhan Sinan Sicimoğlu İngilizce, Fransızca, İtalyanca, İspanyolca ve Portekizce dillerini konuşabilmektedir.

Mazhar-Fuat- Özkan ve Galip ile beraber İpucu Beşlisi grubunu kurdu. Birlikte “Heyecanlı” isimli 45’lig yaptılar. Ayhan Sicimoğlu, Türkiye’nin ilk müzik klibi sayılan “Heyecanlı” klibinin yönetmenliğini üstlendi. Grubun düzenlediği şarkılar arasında yer alan Ele Güne Karşı, daha sonra MFÖ grubunun hit şarkılarından biri haline gelmiştir. Grubun 70’lerin sonunda dağılmasının akabinde Ayhan Sicimoğlu kariyerine solo olarak devam etmiştir. İlerleyen yıllarda MFÖ grubunun popüler şarkılarından olan Peki Peki Anladık parçasının, Ayhan Sicimoğlu’na ithaf edildiği yakın arkadaşı Mazhar Alanson tarafından açıklanmıştır.

Bir dönem tekstil işiyle de uğraşmıştır. Son yıllarda çeşitli TV kanallarında Ayhan Sicimoğlu ile Renkler adlı gezi-kültür programını yapmaktadır. Ayrıca Joy FM’de Latin Lovers isimli radyo programını düzenlemektedir. Kurmuş olduğu Latin All Stars grubu ile perküsyon performanslarını izleyicinin beğenisine sunmaktadır.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler