Ana SayfaKimdirAslıhan Gürbüz Kimdir?

İlgili Postlar

Aslıhan Gürbüz Kimdir?

‘Ufak Tefek Cinayetler’ dizisinde “Merve” karakterini canlandıran başarılı oyuncu Aslıhan Gürbüz kimdir? ‘Yahşi Cazibe, Muhteşem Yüzyıl: Kösem ve Bodrum Masalı’ dizilerinde rol alan güzel oyuncu Aslıhan Gürbüz kimdir? Aslıhan Gürbüz nereli? Kaç yaşında?

Aslen Eskişehir-Seyitgazi’li olan başarılı oyuncu Aslıhan Gürbüz, 16 Şubat 1983 tarihinde Çanakkale‘de dünyaya gelmiştir. Yetenekli oyuncu henüz 5 yaşlarındayken; babasının görevi sebebiyle, ailecek İstanbul’dan Bursa-İnegöl’e yerleşmişlerdir. Liseye kadar olan eğitimini İnegöl’de tamamlayan güzel oyuncu, babası Turgut Gürbüz’ü de bu ilçede yaşarken kaybetmiştir.

İnegöl Müşerref Muzaffer Samda İlköğretim Okulunda eğitim gördükten sonra, meslek lisesinde Bilgisayarlı Muhasebe Bölümünü bitirmiştir. Yüksek öğrenimine ise Konya Selçuk Üniversitesi Konservatuarı Tiyatro Bölümünde devam ederek, tamamlamıştır. Üniversite son sınıfta okurken, bir trafik kazası geçirerek beş ay yatalak bir hayat yaşamıştır.

Aslıhan Gürbüz; 2005 yılında ‘Büyük Buluşma’ dizisiyle televizyon kariyerine ilk adımını atmıştır. 2009 yılında, Kanal D ekranlarında sunulmuş olan ‘Bir Bulut Olsam’ dizisindeki “Asiye” rolüyle tanınmaya başlamıştır. 2010-2012 yılları arasında ATV’nin sevilen sitcom dizisi ‘Yahşi Cazibe’ ile popülerlik kazanmış ve ödüller almıştır.

2011 yılında oyuncu Kerem Kupacı ile evlenen Aslıhan Gürbüz, 2014 yılında boşanmıştır. Güzel oyuncu; 1.65 cm boyunda, 59 kg ve Kova Burcudur.

Aslıhan Gürbüz Çalışmaları

Bugün Doğan Ünlüler

Rol Aldığı Dizi Filmler

Büyük Buluşma (2005-Seda), Goncakaranfil (2008-Gonca Karanfil), Bir Bulut Olsam (2009-2 sezon boyunca-Asiye Bulut), Yahşi Cazibe (2010-2012-Cazibe Abbasova), Zeytin Tepesi (2014-Deniz Gökçener), Muhteşem Yüzyıl: Kösem (2015-Halime Sultan), Bodrum Masalı (2016-Maya), Ufak Tefek Cinayetler (2017-Merve).

Yetenekli oyuncu Gürbüz; “Yahşi Cazibe, Zeytin Tepesi ve Ufak Tefek Cinayetler” dizilerinde başrol oyuncusu olarak yer almıştır.

Rol Aldığı Sinema Filmleri

Kanal-İ-zasyon (2009-Nazlı), Labirent (2011-Ayla), Kor (2016-Emine)

Tiyatro Oyunları

Zorla Güzellik (2008-Kenter Tiyatrosu)

Aldığı Ödüller

Aslıhan Gürbüz; “Yahşi Cazibe” dizisindeki performansı nedeniyle 2011 yılında;

38. Altın Kelebek TV Yıldızları Ödülleri kapsamında En İyi Komedi Kadın Oyuncusu olarak,

Antalya Televizyon Ödülleri kapsamında En İyi Komedi Kadın Oyuncusu olarak,

Ayaklı Gazete 2011 TV Yıldızları Ödül Töreni kapsamında; En İyi Kadın Komedi Oyuncusu olarak ödüller almıştır.

 

 

 

 

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler