Ana SayfaDizilerAşk Adası Yarışmasına RTÜK’ten İnceleme Kararı

İlgili Postlar

Aşk Adası Yarışmasına RTÜK’ten İnceleme Kararı

Geçtiğimiz gün fragmanı yayınlanan Aşk Adası için RTÜK harekete geçti. Açıklamalarda yarışma hakkında inceleme başlatıldığı belirtildi.

GAİN platformunda yayınlanacak Aşk Adası için ilk fragman geçtiğimiz gün paylaşılmıştı. Yurt dışındaki benzer programların formatları Türkiye’ye çok uygun olmazken beklenen hamle geldi ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) inceleme kararı aldı.

İŞTE ÇOK KONUŞULAN AŞK ADASI’NIN FRAGMANI

RTÜK Başkanı Şahin’den Aşk Adası Mesajı

Fragman sonrasında Türkiye’de gündem olan yarışma hakkında genel değerlendirmenin nasıl olacağı merak ediliyordu. Durumu sosyal medyaya taşıyan izleyiciler ise özellikle RTÜK’ün bu yarışma hakkında herhangi bir yaptırım uygulayıp uygulamayacağını sorgulamıştı. Bu gündemin üzerinden çok geçmeden RTÜK cephesinden ilk açıklama geldi. Açıklama RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından yapıldı. Sosyal medya hesabından duyuruyu yayınlayan Şahin, inceleme yapılacağını vurguladı.

Aşk Adası Ön İncelemede

Başkan Şahin açıklamasında Aşk Adası adlı yarışma için ön inceleme kararının alındığını söyledi. Üstelik açıklamalarda program fragmanının GAİN onayı olmadan yayınlandığı ve yapımcı firmanın bu konuda  kararı aldığı ifade edildi. Zira fragman sonrasında da GAİN cephesinden hiçbir açıklamanın yapılmamış olması dikkat çekmişti. Tüm bunlar GAİN ile yapımcı şirket arasında sorun olabileceği ihtimallerini akıllara getiriyor. Bu kaynaklarda ise yarışmanın yayına başlamadan iptal edilebileceği de konuşuluyor.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, X (Twitter) paylaşımında şöyle dedi;

“Sosyal medya başta olmak üzere bazı basın organlarında tartışılan “Aşk Adası” isimli bir yapımla alakalı gerekli ön inceleme Üst Kurulumuz tarafından yapılmıştır.

Üst Kurul Başkanlığı, bir dijital medya platformunda yayınlanacağı belirtilen yapımla alakalı yapmış olduğu araştırmada, tanıtım fragmanının ilgili seç-izle platformu tarafından yayınlanmadığını belirlemiştir. RTÜK, program fragmanının bahse konu dijital yayıncının bilgisi dışında yapımcı firmanın kendi sitesinden onay alınmadan yayınladığını tespit etmiştir.

Toplumsal ve kültürel değerlerimizle bağdaşmayan hiçbir yapıma müsaade etmeyen RTÜK’ün konuyu yakından takip ettiğinin bilinmesini önemle kamuoyuna arz ederiz.”

Aşk Adası Yarışmasına RTÜK’ten İnceleme Kararı
Aşk Adası Yarışmasına RTÜK’ten İnceleme Kararı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler