Ana SayfaÜnlülerAşık Veysel'in En Sevilen Türküleri

İlgili Postlar

Aşık Veysel’in En Sevilen Türküleri

Google bugün, Aşık Veysel’in 123. doğum gününe özel olarak bir doodle hazırladı ve ana sayfasına yerleştirdi. Ünlü halk ozanımız olan Aşık Veysel Şatıroğlu, 25 Ekim 1894 ve 21 Mart 1973 tarihleri arasında yaşamış dünyaca ünlü halk ozanımızdır. Türküleri hala büyük duygularla dinlenen halk ozanımız için Google, bugün 123. doğum gününe özel olarak ana sayfasına Aşık Veysel Şatıroğlu için yaptığı Doodle’ı ekledi. Ünlü halk ozanımız Aşık Veysel Şatıroğlu’nun en çok sevilen türkülerini sizler için seçip derledik. Ayrıca Aşık Veysel Şatıroğlu’nun en çok sevilen türkülerinden birisi olan “Uzun İnce Bir Yoldayım” ‘ın hikayesini de sizlerle paylaşmak istedik.

Aşık Veysel Uzun İnce Bir Yoldayım hikayesi

Anadolunun bir köyünde sakin bir akşam karı koca uyumak için yatağa girerler..Kadının gözüne bir türlü uyku girmez, çünkü o gece özeldir.. O gece kocasını terkedecektir..Hem de sevgilisi ile köyden kaçarak…
Kocasının uyumasından bayağı bir zaman sonra pencerede beklediği taşın sesini duyar kadın.. Ayakkabılarını giyip, önceden hazırladığı eşyalarını alıp bahçede bekleyen sevgilisinin yanına gider ve koşarak oradan kaçarlar.. Koşarlarker kadının ayağını bişey rahatsız eder, ayakkabısının içinde bişey vardır ama kadın mecburdur koşmaya ayağını rahatsız eden şey için durma lüksü yoktur..Anadoludur burası.. Töredir, cinayettir geride bıraktıkları..Belli bir mesafe uzaklaştıktan sonra nefeslenmek için dururlar.

Kadın duraksamayı fırsat bilip nefes nefese der ki : “Evden çıktığımdan beri, ayakkabımın içinde bir şey var beni rahatsız ediyor, çıkartıp bakar.. O da ne? Ayakkabısının içinde bir tomar para!!!!! Kocası her şeyin farkında. Biliyor ki gidecek, “Beni terk edecek ama bunca yıl çorbasını içtim, çamaşırlarımı yıkadı, ütüledi. Bana emeği geçti..”
O Yoksul köylü; bütün parasını; başka bir adam için kendisini terk eden karısının, giderek kendinden uzaklaşan adımlarını attığı ayakkabısının içine koymuştur.

Bu hareketi yapan kişi ne üniversite mezunudur ne de yüksek lisans yapmıştır.Hatta hayatında tek bir kitap bile okumamış, okuyamamıştır.

Aşık Veysel’in En Sevilen, En Çok Dinlenen Türküleri

  1. Uzun İnce Bir Yoldayım
  2. Kara Toprak
  3. Güzelliğin On Par’etmez
  4. Beni Hor Görme
  5. Dostlar Beni Hatırlasın
  6. Çiğdem Der ki
  7. Bir Seher Vaktinde
  8. Sen Bir Ceylan Olsan
  9. Gönül Sana Nasihatım
  10. Güzelliğin

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler