Ana SayfaKimdirArsen Gürzap Kimdir?

İlgili Postlar

Arsen Gürzap Kimdir?

Bugün Doğan Ünlüler

Arsen Gürzap Kimdir?

Birçok projede karşımıza çıkmış olan, başarılı oyuncu olarak bilinen Arsen Gürzap kimdir? Hayatı hakkında bilinmeyen her şey haberimizde.

Arsen Gürzap’ın Hayatı

Arsen Gürzap, 11 .10 .1946 yılında Ankara’da dünyaya gelmiştir. İlk oyununu eğitimi devam ederken oynamıştır. Ankara Devlet Konservatuvarı’nda son sınıf öğrencisiyken 3 tane oyun oynamıştır. Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümü’nde eğitimini tamamlayan sanatçı Ankara Devlet Tiyatrosu’nda sanat hayatına başlamıştır.

1978 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosuna tayin olan Arsen Gürzap 2007 yılına kadar bu kurumda oyunculuk yapmıştır. İstanbul’da da bir süre çalışan sanatçı; Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünde de fonetik ve oyunculuk dersleri vererek gençlere ışık tutmuştur.

Eşi Can Gürzap ile birlikte 1990 yılında doğru, etkileyici, güzel konuşma ve insan ilişkileri konusunda eğitim veren Dialog adlı okulun kurucu kadrosunda yer almıştır. Arsen Gürzap, Türkçe ve konuşma konularında pek çok konferans verdi, çeşitli televizyon ve radyo kanallarında bu konuyla ilgili söyleşiler yaptı.Arsen Gürzap sinema filmleri ve dizilerde de rol almış, seslendirme çalışmaları da yapmıştır.

Yer Aldığı Projeler

Ödülleri : 
Ankara Sanat Severler 3 Ödül
Sadri Alışık En İyi Kadın Oyuncu Ödülü

Filmleri : 
Güneydoğu’dan Öyküler – 2010
Sağır Oda – 2006
Kanlı Düğün – 2005
Bir İstanbul Masalı – 2003
Yıldızlar Gece Büyür – 1991
Tohum ve Toprak – 1982
O Kadın – 1982

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler