Ana SayfaKültür ve SanatMüzikArda Kıymaz’ dan Karanlık Temada Bir Şarkı “PALAVRA”...

İlgili Postlar

Arda Kıymaz’ dan Karanlık Temada Bir Şarkı “PALAVRA”…

Türkçe Rock müzik sanatçısı Arda Kıymaz, yeni çalışması “Palavra”yı, OnAir Sahne etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sundu. “Palavra” nın söz ve müziği kendisine ait olan Arda Kıymaz, bu defa diğer şarkılarına kıyasla biraz daha karanlık temada bir şarkı ile karşımıza çıkıyor. Nasılmı? İşte Detayları…

Arda Kıymaz’ dan Karanlık Temada Bir Şarkı “PALAVRA”…

Müzisyen Arda Kıymaz, şarkının yapım sürecinin başından sonuna kadar Jakuzi, Depeche Mode gibi Synth Pop/Dark Wave tarzının bilinen gruplarından esinlenmiş. Esinlenme kendi tarzı ile harmanlanıp son şeklini yani “Palavra”yı oluşturmuş.

“Şarkımı Alternatif Müziğe Yakınlaştırdığımı Düşünüyorum”

Genç müzisyen Arda Kıymaz, çalışma sürecini şu şekilde dile getiriyor: “Esinlendiğim isimler bir yana, bir noktada ister istemez diğer parçalarımda kullandığım enstrüman ve aranjmanları bu şarkıya da katarak şarkımı synth pop’tan uzaklaştırıp biraz daha alternatif müziğe yakınlaştırdığımı düşünüyorum. Diğer bestelediğim parçalardan çok da uzaklaşmamış oldu böylece, çünkü diğerleri alternatif rock tarzına daha yakın diyebilirim.”

Arda Kıymaz On Parmağında On Marifeti Olanlardan…

Aynı zamanda Işık Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret bölümü son sınıf öğrencisi olan Arda Kıymaz, müziğe ortaokulda klasik gitarla başlamış. Klasik, elektro ve akustik gitarlarla zaman geçirdikten bir süre sonra başka enstrümanlara da ilgi duyup, yazdığı besteleri kendi imkanlarıyla kaydetmeye başlamış. Arda Kıymaz aynı zamanda görsel tasarımla ilgileniyor.
Genç müzisyen müziğin en çok alternatif rock kısmında kendine yer bulsa da, hayatının bazı dönemlerinde rap ve metal gibi bambaşka müzik tarzlarına da kendini yakın hissettiğini belirtiyor.

Arda Kıymaz’ ın “Palavra” isimli şarkısını Apple Music ,  Spotify , FizyDeezerYouTube Music gibi dijital platformlardan da dinleyebilirsiniz.

İşte Arda Kıymaz’ dan “PALAVRA”…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler