Ana SayfaDedikoduAlper Saldıran'dan Samimi Açıklamalar

İlgili Postlar

Alper Saldıran’dan Samimi Açıklamalar

Alper Saldıran, şuan vizyonda olan ‘Sil Baştan Kaynanam’ filminde bıyıklı ve bıyıksız haliyle izleyici karşısına çıkıyor. Ünlü oyuncu, ‘Sil Baştan Kaynanam’ filmi bir hafıza kaybı sonrası gelişen olayları anlatıyor. Sizin hiç hafızanızdan silinmesini istediğiniz dönemler oldu mu?” sorusuna yanıt verdi.

* ‘Sil Baştan Kaynanam’ filmi bir hafıza kaybı sonrası gelişen olayları anlatıyor. Sizin hiç hafızanızdan silinmesini istediğiniz dönemler oldu mu?

Hiç olmadı. İnsan bazen o istemediği şeyleri yaşadığı zamanlarda, “Bu an hafızamdan silinsin” diyor ama bir bakıyorsun yaşadığın kötü bir olay seni başka bir yere evriltmiş. Herhalde o anları silsem şu anki ben olamazdım. Şu andaki benden de memnun olduğum için silinmesini istediğim bir şey yok.

*Projede bıyıklı ve bıyıksız halinizle kamera karşısına geçtiniz. Kendinize hangisini daha çok yakıştırdınız?

Normalde bıyık bırakmıyorum ama film için yaptım. Aslında hoşuma gitti. Gerekirse bıyık bırakabilirim. Oyuncu olduğumuz için bizim tipimiz kendimize ait değil.

*Son dönemde sektöre çok oyuncu katılıyor. Sektör için bu iyi bir şey mi?

Ne yazık ki şu an eğitim ve ekoller bozuldu. Benim sektöre ilk başladığım dönemdeki gibi değil. Bence, ‘Çıktım, ettim’ gibi şeylere kapılmayıp, çalışmaya ve üretmeye devam etmeleri gerekiyor. Oyunculuk, sadece oynayabilmekle alakalı bir meslek değil. Okul yıllarımda anatomi ve psikoloji gibi şeylere çok çalışmıştım. Oynadığınız rolü anlamadan nasıl canlandıracaksınız? Oyunculuk, derinliğin sınırının bilinmediği bir sanat. ‘Çıktım’ diyen oyuncular bununla yetiniyorsa, sorun yok. Bence yetinmemeleri gerekiyor.

*Gençlerin performansını nasıl buluyorsunuz?

Gençlik, ‘Umut’ demektir. Bir dizi yaparlar, tutar ama ya sonraki projesi tutmazsa ne olacak? Biraz sert ve vahşi bir meslek. Gençlere tavsiyem, ‘ünlü olma durumlarının oyunculuklarının önüne’ geçmemesi gerekiyor.

‘Beni rahatsız ediyor’ 

*“Dizilerde oynayıp, sosyal medyada takipçim artsın” gibi düşüncelere ne diyorsunuz?

Bunlar, gelip geçici şeyler. Para kazanmak için yapıyorlarsa, ‘tamam’ başarıyorlar. Ama hayat sadece para değil. Ben sosyal medyayı maalesef çok ciddiye alamıyorum. Paylaşım adı altında bir teşhir platformu… Bu da beni rahatsız ediyor.

*Olumsuz yorumları kafanıza takıyor musunuz?

Abuk subuk yorum almıyorum. 12 senedir sosyal medyam var, hakaret mesajları gelmedi.

*Bazı oyuncular şehir dışı veya yurt dışına yerleşiyor. Sizin de böyle bir düşünceniz var mı?

İstanbul kağıt öğütme makinesi gibi… Kalabalığı ve duyarsızlığıyla, insan ile hayal öğütüyor. Eski İstanbulluyum, şehir hiç böyle değildi. Şimdi yol verme kavgası gibi şeyler oluyor ve sürekli bir gerilim. Dünya öyle bir hale geldi. Her şeyi becerdik ama sevmeyi beceremedik. Ara ara deşarj olmak için İstanbul dışına çıkıyorum. Ben de doğaya çıkma isteği oluyor.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler