Ana SayfaKimdirAlparslan Özmol kimdir?

İlgili Postlar

Alparslan Özmol kimdir?

Çocuklar Duymasın isimli sevilen dizide Çaycı Hüseyin karakteri ile rol alan Alparslan Özmol kimdir? Ünlü oyuncunun hayat hikayesi nedir? Şimdiye kadar hangi projelerde yer aldı? Alparslan Özmol hakkında merak edilen tüm detaylar haberimizde…

Alparslan Özmol, 19 Nisan 1976 tarihinde Almanya’nın Hamburg kentinde dünyaya geldi. Özmol’un babası, o dönem Almanya’ya işçi olarak gitmiş ve 25 yıl çalıştıktan sonra emekli olmuştur. Alparslan Özmol beş yaşına geldiğinde de Türkiye’ye kesin dönüş yapmışlardır. Ünlü oyuncu 1.40 cm. boyunda ve yaklaşık olarak 50 kg. ağırlığındadır. Koç burcudur. Kariyerinde oyuncu, seslendirme sanatçısı, tiyatrocu olarak ilerliyor. Birçok dizi ve filmde rol almıştır.

Alparslan Özmol, ortaokul döneminde boyunun 1.27 cm. olması nedeni ile problem yaşamış ve okulu terk etmiştir. Sonrasında, Bursa Ulu Cami civarında bulunan bir eşarp dükkanında satış elemanı olarak çalışmaya başlamıştır. Dükkana gelen turistlere eşyaları satabilmek için çat pat da olsa bir kaç yabancı dilin kelimelerini öğrenmiş.

Çalışma hayatını satış yaparak sürdüren Alparslan Özmol, o zamanlar oyuncu olan arkadaşlarının tavsiyesi ile Bursa Devlet Tiyatrosu’nda bir oyunda kralın soytarısı isimli oyunda rol almış ve oyunculuk hayatına ilk adımını atmıştır.

Boyunun kısa olması ile dikkat çeken Alparslan Özmol’un anne ve babası normal boydadır. Ablalarının ise boylarının 1.80 cm. civarındadır. Özmol dünyaya geldiğinde doktorlar boyunun kısa olacağını söylemiş. Hatta üç aylık bir tedavi uygulamışlar. Ancak, boyunun en fazla 1.40 cm. olacağını söylemişler. Alparslan Özmol, bir röportajında “cüce değil kısayım, bir çok cüce ile karşılaştım hepsi benden çok daha kısaydı.” diye konuşmuştu.

Oyunculuk hayatı boyunca birçok sinema filmi ve televizyon dizisinde rol alan Alparslan Özmol, şimdilerde Çocuklar Duymasın isimli dizide rol alıyor. Bu rol ile herkesin tanıdığı bir isim haline gelen Özmol, dizide Çaycı Hüseyin karakterine hayat veriyor.

Alparslan Özmol’un rol aldığı dizi ve filmler:

Yalancı Romantik (2009)

Komedi Türk (2008)

Çorap Söküğü (2008)

Düş Yakamdan (2007)

Güldünya (2006)

Sınav (film) (2006) Kantinci Seyfo

Çocuklar Ne Olacak (2004) Çaycı Hüseyin

En İyi Arkadaşım (2004) Astıra

Reyting Hamdi (2002) Haci

Çocuklar Duymasın (2002) Çaycı Hüseyin

Ayrılsak da Beraberiz (1999) Çaycı Hüseyin

Çocuklar Duymasın (2017) Çaycı Hüseyin

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler