Ana SayfaÜnlülerAdnan Oktar'ın 30 yıl önceki doktoru bilinmeyenleri anlattı!

İlgili Postlar

Adnan Oktar’ın 30 yıl önceki doktoru bilinmeyenleri anlattı!

Adnan Oktar’ın 30 yıl önceki doktoru bilinmeyenleri anlattı! Dev bir operasyon ile tutuklanan Adnan Oktar’ın 30 yıl önceki psikiyatri doktoru, Oktar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Adnan Oktar’ın psikolojik durumu hakkında çarpıcı açıklamalar haberimizde…

Adnan Oktar’ın kediciklerinin odasının görüntüleri ortaya çıktı!

Adnan Oktar’ın psikiyatri doktorundan açıklamalar

Geçtiğimiz haftalarda hakkındaki onlarca suçlama ile tutuklanarak cezaevine gönderilen Adnan Oktar’ı otuz yıl önce sekiz ay boyunca takip eden doktoru Prof. Sefa Saygılı, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Oktar’ı, Bakırköy Akıl Hastalıkları Hastanesi’nde yattığı dönemde onun ilk psikiyatri muayenesini yapan Saygılı, 1987 yılında Oktar’ın “ümmetçilik propogandası yapmak” suçundan yargılanıp, mahkeme kararıyla Adli Tıp Kurumu’nun “akıl sağlığı yerinde değildir” raporu alınması ile temasa geçmişti. Habertürk’ten Öznur Karslı’ya konuşan Saygılı, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Adnan Oktar kimdir?

Adnan Oktar’ın takıntıları

Adnan Oktar paranoid şizofreni tanısıyla bize gelmişti. Akıl hastalarından ayrı bir özel bir odaya almıştım onu. Hep güler yüzlüydü, obsesif takıntıları vardı. Abdesti alırken süreyi uzatır, sürekli dişlerini fırçalardı misvakla. Telkin ve ikna gücü yüksekti, insanları konuşurken çok etkilerdi, gözlerinin içine bakardı.” diye sözlerine başlayan Prof. Seda Saygılı, Adnan Oktar’ın annesi ile arasında özel bir bağ olduğunu aktararak “Hastaneye yattığında 32 yaşındaydı. Ziyaretçi yasaktı ama annesiyle özel aşırı bir bağı vardı aralarında. O süreçte Adnan’ı ziyarete gelen olmamıştı. Aşırı kendini beğenmişlik, seçilmiş ve görevli olduğunu düşünüyordu. Megalomanya durumu vardı. Lüks ve pahalı giysiler, ayakkabılar giyerdi. Her gün takım elbisesi vardı. Bugünkü ihtişamı yine aynıydı.” dedi.

Mehdilik konusu açılınca sapıtıyordu

Oktar’ın mehdilik konusunda saplantılı olduğunu ifade eden Prof. Sefa Saygılı, “O günkü Adnan Oktar bugün de aynı. Mehdilik konusu açılınca sapıtıyordu, 19 sayısına takıntısı vardı, her şeyi 19’a bağlıyordu. 38 yaşına geldiğinde mehdi olarak açığa çıkacağını söylüyordu.” diye konuştu.

Adnan Oktar, Oktar Babuna ile nasıl tanıştı?

Adnan Oktar’ın Doktor Oktar Babuna ile tanışmasını da anlatan Saygılı, “Doktor Oktar Babuna’yla tanışması ise Çapa Tıp Fakültesi öğrencileri hastanemize staja geliyorlardı. Oktar, ilk defa Babuna’ya orada çengel attı. Oktar babuna onun ilgisini çekti. Hastaneye gelip adli servisi dolaşıyorlardı, bilgi alıyorlardı. Ben de anlatıyordum. Hastaları, buraya ne amaçla geliyorlar, ne kadar kalıyorlar, çıkmaları nasıl oluyor, girmeleri nasıl oluyor, rapor almaları nasıl oluyor, onun staj için geliyorlardı. Oktar Babuna’ya da hemen mehdiliği anlatmaya başladı, konu Babuna’ya da değişik gelmişti.” dedi.

Adnan Oktar’ın akıl sağlığı yerinde

Sözlerine devam eden Prof. Sefa Saygılı, “Paranoya teşhisi koyduğum için kendi televizyonunda beni çok eleştirdi ama üstüme çok gelemedi. Hekim arkadaşlarımdan akıl sağlığı yerinde raporu almış. Televizyonda gördüğünüz gibi bugün de akıl sağlığı yerinde. Yine rapor istenirse hasta hekim ilişkisi içinde normal görevimizi yapacağız. Olağanüstü bir şey değil yani, bu şekilde çok kimselerle görüştük.” diye konuştu.

Deli gömleği bile giydirmedik

Sözlerini, Adnan Oktar’ın son ifadesinde akıl hastanesi döneminde ayağına zincir bağlandığı iddiası hakkında konuşarak tamamlayan Saygılı, “Kesinlikle böyle bir şey yok. Kendisi düşünce suçlusuydu, diğer hastalar gibi cinayet suçu işlememişti, zararsız, şiddet eğilimi yoktu. Deli gömleği diye bilinen gömleği bile giydirmedik.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler