Ana SayfaYaşamSağlıkAdet Dönemini Kadınlar İçin Güzel Geçirmenin Yolları

İlgili Postlar

Adet Dönemini Kadınlar İçin Güzel Geçirmenin Yolları

Adet öncesi dönemde daha iyi uyumanın 5 yolu nedir diye yapılan araştırmalar sonucu kadınlarda olumlu sonuçlar veren bu uygulamalar, heray aynı sıkıntıyı yaşayan kadınlar için güzel haber olabilir..

Aylık hormon döngüsünde östrojen hormonunun azalmaya başladığı zamana denk gelen adet öncesi dönemde, uykusuzluk ve huzursuzluk şikayetleri de artmaya başlayabilir.

Azalan östrojen hormonu, uykuyu kolaylaştıran ve mutluluk hormonu olarak da bilinen serotonin hormonunun da azalmasına neden olabileceği için, baş ağrıları, yorgunluk ve kaygı gibi durumlarla karşılaşmak da bu süreçte normal karşılanabilir.

Özellikle adet öncesi sendromu (PMS) yaşayan kadınlardansanız, döngünüzün son haftasında daha iyi uyumak için bunları deneyin:

Yavaş müzikler dinleyin

Yatmadan önce bir saat kadar yavaş tempolu, yumuşak müzikler dinlemek, fiziksel gerginliğinizi azaltacağı için uykuya daha kolay geçmenize yardımcı olacaktır. International Journal of Nursing Studies dergisinde yayınlanan bilimsel araştırmalar, bu tür müzikler dinledikten sonra uyumanın daha faydalı, daha dinlendirici ve daha efektif olacağı yönünde sonuçlara ulaştı.

 Aromaterapinin gücünden yararlanın

Yastığınızın içine koyacağınız minik bir lavanta kesesi, yatağınıza damlatacağınız birkaç damla lavanta yağı, yatmadan önce koklayacağınız bir-iki damla yasemin yağı da daha kolay uyumanıza yardımcı olabilir. Fiziksel ve zihinsel olarak rahatlamanıza yardımcı olan bu yağlar, özellikle adet öncesi dönemde vücudunuzda oluşabilecek gerginlikleri azaltmanıza yardımcı olacaktır.

Temiz olun

Sıcak bir duşun ardından temiz bir odada, yeni yıkanmış çarşafların üzerinde ve tertemiz pijamalarla uyumak, uyku kalitenizi arttıracaktır. Odanızın iyice havalandırılmış olduğundan emin olun. Temiz havası olan ve derli toplu bir yerde bulunmak, psikolojik olarak daha rahat ve güvende hissetmenize yardımcı olacak, bu sayede daha iyi uyuyabileceksiniz.

Çok fazla akıntı diye bir şey gerçekten var Ergenlik dönemindeki birçok genç, bu aşırı akıntıları tecrübe etmiştir ancak çoğunlukla neden bu kadar ağır oldukları ya da kontrol edebilmek için yapabilecekleri şeyler olduğu konusunda hiçbir fikirleri olmaz. Herkesin regl dönemini bu şekilde yaşadığını farz ederler. Ağır akıntı göreceli olarak yaygın olsa da eğer pedinizi ya da tamponunuzu 2-3 saatten daha kısa sürelerde değiştirme ihtiyacı duyuyor ya da âdetiniz yedi günden fazla sürüyorsa, seçeneklerinizi öğrenmek için bir doktora başvurma vaktiniz gelmiş olabilir.

Meditasyon yapın

Uyku saati yaklaşırken 20-30 dakika kadar sessizce oturun ve nefesinizi dinleyin. Sadece nefesinize konsantre olmak, sizi geçmiş ve gelecek ile ilgili düşünmekten alıkoyar ve sadece o anın içinde gevşemenize yardımcı olur. Düzenli bir meditasyon pratiği, hem adet öncesi dönemde daha rahat hissetmenize yardımcı olur, hem de adet döneminizin ilk günlerinde kendinizi daha zinde hissetmenizi sağlar. Eğer yoga yapıyorsanız, uyku saatinden önce yapacağınız gevşeme içeren yoga hareketleri de yardımcı olacaktır.

 

Akupresür kullanın

Vücudumuzdaki belli noktaların uyarılması ile belirli etkiler sağlamayı temel alan akupresür, birçok rahatsızlığa olduğu gibi uykusuzluğa da iyi gelen bazı noktalar olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bu yönteme göre, bileğinizin dış tarafına yakın olan ve ‘Shen Men’ noktası olarak adlandırılan noktaya bası uyguladığınızda, daha rahat bir uyku çekeceğiniz söylenir. Denemekte fayda var!

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler