Ana SayfaYaşamSağlıkAç Karnına Tüketilmemesi  Gereken  yiyecekler

İlgili Postlar

Aç Karnına Tüketilmemesi  Gereken  yiyecekler

Aç Karnına Tüketilmemesi  Gereken  yiyecekler

Açken tükettiğiniz bazı gıdalar, size ve midenize zararlar verebilir. İşte açken tüketmemeniz gereken gıdalar…

 

Hepimizin günlük hayatında yanlış bildiği veya bilmediği bir çok şey olabilir. Özellikle yiyecekler konusunda insan sağlığını direk etkileyen yiyecek ve içecekler, çok daha dikkatli olunması gereken konuların başında geliyor..  Tam olarak nelere dikkat etmeliyiz birlikte göz atalım;

 

1-Yoğurt ve diğer fermente süt ürünleri Mideniz boşken yoğurt yerseniz midede oluşan hidroklorik asit yararlı laktik asit bakterilerini öldürür. Bu yüzden böyle ürünleri kahvaltıda tüketmenin çok az bir yararı olur.

 

2-Armutlarda bulunan saf lifler boş bir midenin hassas mukoza zarına hasar verebilir.

 

3-Domatesler yüksek seviyede tanen asidi içerir ve tüketildiğinde mide asidinin artmasına neden olur. Midedeki bu asit artışı mide ülserine yol açabilir.

 

4- Salatalık- Çiğ sebzeler zengin amino asit kaynağıdır. Ancak açken tüketildiğinde mide yanması, gaz ve mide ağrısına neden olabilirler.

 

5- Soğuk ve Gazlı içecekler. Sabah gazlı içecekler içmek mukoza zarınıza zarar verebilir ve midedeki kan miktarını azaltır. Bu da, yediğiniz yemeklerin daha yavaş sindirileceği anlamına gelir.

 

 

6-Turunçgiller meyve asidi bakımından zengin meyvelerdir. Aç karnına tüketildiği zaman mide yanmasına neden olabilir. Ayrıca mide iltihabı riskini ve hatta mide ülseri oluşma riskini de artırır.

 

7-Baharatlı yemekler mide mukozaya zarar ve rahatsızlık verebilir, ayrıca midenizde asit üretimini de artırır. Sonuç olarak sindirim sisteminde birçok sorun ortaya çıkabilir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler