Ana SayfaÜnlülerUsta Oyuncu Kartal Tibet'in Kaderine Terk Edilen Ünlü Otomobili Bulundu!

İlgili Postlar

Usta Oyuncu Kartal Tibet’in Kaderine Terk Edilen Ünlü Otomobili Bulundu!

Uzun bir süredir gözlerden uzak olan Yeşilçam’ın efsane oyuncusu, yönetmeni, Kartal Tibet’in, sinema filmlerinde gerek oyuncu olarak kullandığı, gerekse yönettiği fimlerinde sıkça gördüğümüz 1969 model ünlü arabası gün yüzüne çıktı.

Yeşilçam’ın efsane oyuncusu, yönetmeni ve senaristi Kartal Tibet’in, kaderine terk edilen aracı ortaya çıktı. Usta oyuncuyla adeta özdeşleşen 1969 model 34 KT 417 plakalı Mercedes marka, 280S tipi aracı geçtiğimiz günlerde gün yüzüne çıktı.

Bir Sanayi Sitesinde Terk Edilmiş Şekilde Bulundu

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin izini sürdüğü araç Sinop’ta bir sanayi sitesinde kaderine terk edilmiş halde bulundu. Otomobilin parıltılı günlerine tekrar dönebilmesi için üzerinde bulunan hacizlerin kaldırılması ve restore edilmesi gereken otomobile büyük emek ve zaman verilmesi gerekiyor.

“En Lüks Otomobil”

Otomobilin kullanıldığı Reyhan(1969),Beklenen Şarkı (1971),Vukuat Var (1972),Bir Pınar Ki (1972),Bir Demet Menekşe (1973), Zambaklar Açarken gibi birçok filmde gördüğümüz KT (Kartal Tibet) plakalı araç için Ses Dergisi’nin 8 Kasım 1969 tarihli yazısında “Sinema Artistleri İçinde En Lüks Otomobil Kartal Tibet’in” başlığı bile yazılmıştı.

Kartal Tibeti Karakola Çağırdılar

Yeşilçam’ın efsane ismi Kartal Tibet Mercedes’i 220 bin liraya satın almış ve uzun yıllar kullanmıştır. Araç alındığında beyaz renktedir fakat, 70’li yılların ortalarına doğru Rumelihisarı Mezarlığı’nın önünde bir taksiyle çarpışır ve ön tarafı paramparça hale gelir. Sigorta yetkililerinin değerlendirmelerine göre hasar 25 bin lira gibi bir rakam tutatar. Kaza esnasında aracı ne usta oyuncu Kartal Tibet, ne de yardımcı rollerde oyunculuk yapan şoförü İhsan Baysal kullanıyordur. Konudan haberdar edilen Kartal Tibet Bebek karakoluna çağrılır. Ağlayarak “Beni affedin,bir cahillik yaptım” diye  yalvaran Ersan Gökbayrak adında bir şahısla karşı karşıya gelir karakolda.

Rengi Mavi Olur

Kazayı yapan kişi otomobilin durduğu garajın gece bekçisidir. Gece içki içmiş ve Boğaz’da şöyle bir gezeyim demiş, kendi kendine hayaller kurarak. Bekçi garaja dönerken Rumelihisarı Mezarlığı’nın başladığı yerde Chevrolet marka bir taksiye çarpar ve aracın ön tarafı paramparça olur. Kartal Tibet çok sevdiği otomobilini Almanya’da tamir ettirir ve bu arada aracın yeni rengi mavi olur.

Aracı Satmaya İkna Olur

Hatta yönetmenliğini yaptığı efsanae oyuncu Kemal Sunal’ın oynadığı Şark Bülbülü ve Çarıklı Milyoner filmlerinde Mercedes’i mavi rengiyle görebiliriz. 80’li yılların başında Levent’teki evinden çıkıp araca binmek üzereyken, bölgede dispanser binası yapan Karadenizli bir müteahhit,kendisine hal hatır sorduktan sonra, otomobili kendisine satmasını ister Kartal Tibet’ten. Fakat olumlu yanıt alamaz. Dispanser inşaatı süresince annesinin çay ikramları sebebiyle müteahhitle sıcak bir diyalog gelişir ve Kartal Tibet bir süre sonra aracı satmaya ikna olur.

“Yeşilçam’ın Büyüsünü Temsil Ediyor”

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay, Yeşilçam’a Saygı temalı projeler kapsamında bugüne kadar, Türk Sinemasında büyük yerleri olan birçok aracı ortaya çıkardıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Kartal Tibet’in yıllarca kullandığı otomobili kesinlikle bulmak ve kendisiyle buluşturmak istiyorduk. İzine Sinop’ta ulaşınca çok heyecanlandık. Lakin geçtiğimiz yıllarda otomobile gereken özenin gösterilmemesi bizi klasik severler olarak çok üzdü. Buna rağmen hacizlerin kaldırılıp, otomobilin restore edileceğine inancımızı koruyoruz. Bu araç aynı zamanda Yeşilçam’ın büyüsünü de temsil eden, çok büyük bir değerdir.” dedi.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler