Ana SayfaKimdirFaik Öztürk kimdir?

İlgili Postlar

Faik Öztürk kimdir?

Tekerlekli sandalye ile hastane çıkışında görüntülenen ve sevenlerini korkutan Faik Öztürk kimdir? Son günlerin en çok merak edilen ismi Faik Öztürk, nerede ve ne zaman dünyaya geldi, nasıl ünlü oldu, gerçek mesleği ne? Faik Öztürk kimdir? sorusunun yanıtını haberimizde bulabilirsiniz…


Bugün Doğan Ünlüler

Faik Öztürk kimdir?

Faik Öztürk, 13 Nisan 1962 tarihinde Elazığ Ağın’da dünyaya geldi. Bir astsubay oğludur. Çankaya Lisesi’nde okuyan Öztürk, ikinci sınıfa geldiğinde okulu bıraktı. Ardından Ankara’daki İstanbul yolunda bir fabrikada işe girdi ve tuvaletleri temizleyip, yerleri silmeye başladı. Bu görevde bir buçuk yıl çalışmasının ardından, el yazısı düzgün olması sayesinde fabrikanın patronu tarafından muhasebe departmanına geçirildi. Fabrikanın genel müdür yardımcılığına kadar yükseldi. 1982 yılında işinden ayrıldı.

Faik Öztürk’ün şansı döndü

Faik Öztürk’ün işten ayrıldığı sırada Türkiye Demir Çelik İşletmeleri’nde grev vardı. Bir arkadaşı ondan hurda tren rayı bulmasını istedi. Hemen konuyu araştırdı ve arkadaşının istediği hurda tren raylarını buldu. İşi başaran Öztürk, bu işten çok karlı çıktı. İşin bitiminde, 185 lira kazandı, yani bugünün parası ile 5 – 6 trilyon civarında bir kazanç elde etti.

Albümü

Faik Öztürk, bir de ‘Gönül Türküleri’ ismini verdiği albüm çıkardı. Bu albümden elde ettiği geliri şehit ailelerine bağışladı.

Faik Öztürk – Safiye Soyman aşkı

Bir gün ünlü sanatçı Safiye Soyman ile tanıştı. 1999 yılında aşk yaşamaya başlayan çift, evlenmeseler de uzun yıllardır hayat arkadaşlığı yaşamaya devam ediyor. Soyman ile birlikte sahneye çıkıp yaptığı şovlar halk tarafından çok sevildi. Sahnede anlattığı hikayeler de çok ilgi çekici hale geldi. Faik Öztürk’ün kendine has tavrı ile söylediği sözler olay yaratıyor. Safiye Soyman ile birlikte çıktığı sahnelerden elde ettiği gelirle de burs verip 21 çocuk okutuyor.

Faik Öztürk, Ankara Ticaret Odası’nda 3 dönemdir meclis üyeliği yaptı.

Faik Öztürk’ün ilginç hikayelerinden bazıları:

Ben ilk defa uçağa bindiğimde bir arkadaşım “Hostese biraz para ver. Hem seni iyi yere oturtur hem de ilgilenir” diye tavsiyede bulundu. Ben de hostese cebinden çıkartıp bir beş milyon uzattım. “Ne bileyim ben para falan verilmeyeceğini”. Hostes parayı Benim kafama fırlatmakla kalmadı, inadına bir de ağlayan bebeklerin oturduğu koltuğun önüne oturttu.

Safiye Hanım ile yine bir tatil dönüşü arabayı mola yerine çektim kahvaltı edecektik. Safiye Hanım, ekmeğin üstüne kaymağı sürdü, sonra da balı döşendi. Ama yine çayını içmiyor. Bende neden içmediğini sordum. Safiye, “Sakarin bekliyorum” dedi. “Ekmeğin üzerine kaymağı sürmüşsün. Üzerine de balı dökmüşsün. Sakarini ne bekliyorsun…”

Safiye Hanım ile, bir konser için şehir dışına çıktık. bizi şehrin valisi karşıladı ve üç gün boyunca da bizimle birlikte olup, şehri gezdirdi. Son gün, konser öncesi Safiye Hanım prova yaparken vali de kendisini izliyordu. Safiye, bir ara valinin yanına gidip sordu: “Siz saz heyetine yeni mi katıldınız? Tanıyamadım da…” Neden tanıyamadın Safiye üç gündür yanımızdaki valiyi? Safiye cevap verdi : Ama ben adamın suratına hiç bakmadım ki…

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler