Ana SayfaKimdirTuncay Şanlı Kimdir?

İlgili Postlar

Tuncay Şanlı Kimdir?

Özellikle Fenerbahçe kariyeriyle unutulmaz isimler arasında yer alan Tuncay Şanlı Kimdir? Tuncay Şanlı Kaç Yaşında? Tuncay Şanlı’nın Kariyeri İle İlgili Detaylar….Hepsi ve daha fazlası haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Tuncay Şanlı Nerede Doğdu?

Eski futbolcu Tuncay Şanlı 16 Ocak 1982 tarihinde Sakarya’da dünyaya gelmiştir.

Tuncay Şanlı Kimdir?

Futbol kariyerine Sakaryaspor’da başladıktan sonra Fenerbahçe’ye transfer olan Tuncay Şanlı, burada kariyerinin en iyi dönemlerini geçirmiştir. Başarıları ile dikkat çekmiştir. 2002 ile 2007 yılları arasında Sarı Lacivertli kulüpte oynayan Şanlı, buradan İngiltere Ligi’ne transfer olmuştur.

Futbol hayatına Sakarya’daki Sakaryatekspor kulübünde başlayıp Sakaryaspor’a transfer olmuştur. Orta saha veya forvet mevkiinde başlamıştır. Sakaryaspor kariyerinin ardından, Fenerbahçe’ye transfer olmuştur. 2004-2005 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nde Manchester United maçında 3 gol atarak avrupa kupalarında bir maçta en çok gol atan Türk futbolcu unvanını elde etmiştir. Fenerbahçe’nin 100. yılındaki şampiyonluğunda Alex de Souza ile katkısı çok büyük olmuştur ve bu sezonun sonunda bedelsiz olarak Middlesbrough FC takımına transfer olmuştur.

Fenerbahçe ile sözleşmesi sona eren millî futbolcu Tuncay Şanlı, 2007 yılında İngiltere’nin Middlesbrough takımıyla anlaştı ve 4 yıllık sözleşmeye imza attı. Bu takımda 70 maçta 17 gol kaydetti.

2009 yılında Middlesbrough ikinci lige düşmesi sonucu Stoke City takımına transfer oldu. Teknik direktör Tony Pulis ile yaşadığı sorunlardan dolayı Stoke City’de mutlu olmadığını belirten Tuncay, Almanya’nın VfL Wolfsburg takımıyla anlaştı.

31 Ocak 2011’de Almanya’nın Wolfsburg takımı ile 3.5 yıllık sözleşme imzaladı. Wolfsburg takımında 6 numaralı formayı taşıdı. Felix Magath’ın kadroda düşünmediği Tuncay, pek forma şansı bulmayarak takımdan ayrıldı.

Şanlı 12 Ağustos 2011’de yaptığı anlaşmayla İngiltere’ye döndü; bir yıllığına kiralık olarak, Premier League ekiplerinden Bolton’a imza attı.

Tuncay Şanlı, 2012-13 sezonunda Süper Lig ekiplerinden Bursaspor ile 3 yıllık anlaşmaya imza atmıştır. En son olarak 2 Şubat 2014 günü Galatasaray maçının kadrosunda olan Tuncay ile kulüp arasındaki sözleşme 5 Şubat 2014 tarihinde feshedildi. 2014-15 sezonu başında Katar’ın Umm-Salal takımına bonservis bedelsiz olarak transfer olmuştur. 26 maçta 11 gol atmıştır.

Ünlü futbolcu Tuncay Şanlı, 1 Ocak 2016 da futbolu bırakmıştır. Şu sıralar ise eski futbolcu Tuncay Şancı, magazin gündeminde yer alıyor. Tuncay Şanlı hamile sevgilisi Melis Sayım’ı aldattığı iddiaları ile gündemde çok konuşulur oldu.

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler