Ana SayfaKimdirSurvivor Nevin Yanıt Baltacı kimdir?

İlgili Postlar

Survivor Nevin Yanıt Baltacı kimdir?

Survivor 2018 All Star gönüllüler takımı yarışmacıları açıklanırken, yarışmacılardan Nevin Yanıt Baltacı’nın biyografisi merak konusu oldu. Hırslı ve iddialı kişiliği ile dikkat çeken Nevin Yanıt Baltacı kimdir, nerede ve ne zaman dünyaya geldi, kariyerinde hangi çalışmalara yer verdi? Nevin Yanıt Baltacı hakkında merak edilen her şeyi sizler için bir araya getirdik. Detaylar haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Survivor 2018 All Star gönüllüler takımından Nevin Yanıt Baltacı kimdir?

Survivor 2018 gönüllüler takımı yarışmacısı Nevin Yanıt Baltacı, 1986 yılında Mersin’de dünyaya geldi. Sporcu kimliği ile dikkat çeken, çocuk yaşlarından beri atletizm ile ilgilenen Baltacı, Barselona’da gerçekleşen 2010 Atletizm Şampiyonasında, 100 metre engelli yarışmasında 12.63 saniyelik derecesi ile hem Türkiye hem Avrupa rekorunu kırdı.

Milli atlet Nevin Yanıt Baltacı, 2006 yılında Türkiye Üniversitelerarası Atletizm Şampiyonası’a katıldı ve hem 100 metre hem 100 metre engelli koşularında altın madalya kazandı. Yine 2006 yılında İspanya’nın Valensiya şehrinde düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası yarışmasına katılan Nevin Yanıt Baltacı, bu yarışmada da altın madalya kazandı. Baltacı, bu derecesi ile Türkiye’de 13 saniyenin altında koşan ilk bayan sporcu olmayı başardı.

2007 yılında Taylant’da düzenlenen Yaz Üniversite Oyunlarında 100 metre engelli de 2. olan Nevin Yanıt Baltacı, aynı yıl Dünya şampiyonasında da 11. oldu. Baltacı, 2008 yılında katıldığı Pekin Olimpiyatları’nda, 100 metre engellide yarı finale çıkarak ilk defa Türkiye olarak Olimpiyatlar’da ülkemizi yarı finale çıkaran ilk kadın sporcu olmayı başardı. Başarıya doymayan Nevin Yanıt Baltacı, 2009 yılında İtalya’da gerçekleşen Yaz Olimpiyat Oyunları’nda da altın madalya kazandı. Baltacı, 2010 yılında Budapeşte’de gerçekleşen Avrupa Takımlar Birinci Lig Atletizm Şampiyonası’nda birinci oldu.

2012 yılında Helsinki de yapılan Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda 100 metre engellide 12.81 derecesi ile Avrupa Şampiyonu olan Nevin Yanıt Baltacı’nın 2013 yılında incelenen idrar örneklerinde yasaklı maddeye rastlandı. Bunun neticesinde üç yıl yarışlardan men edilme cezası aldı, bunun yanı sıra Avrupa Madalyası da elinden alındı.

Nevin Yanıt Baltacı, Survivor 2018 All Star’ın gönüllüler takımında Birsen Bekgöz, Cumali Akgül, Ramazan Kalyoncu, Gizem Kurtulan, Melih Özkaya, Yağmur Banda, Ecem Karaağaç, Anıl Berk Baki, Funda Alkayış, Gamze Aksu, Markus gibi isimler ile birlikte yarışacak. Survivor 2018, 10 Şubat günü TV8 ekranlarında başlıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler