Ana SayfaDünyaDünyanın en genç kraliçesi Jetsun Pema

İlgili Postlar

Dünyanın en genç kraliçesi Jetsun Pema

Dünyada yaşayan en genç, en güzel, en kültürlü kraliçe Butan Kraliçesi Jetsun Pema.

Güney Asya’nın 800 bin nüfuslu ülkesi Butan’da Kral Jigme Khesar Namgmal Wanngchuck ile 2011’te 21 yaşındayken evlenen Jetsun Pema bugün 27 yaşında. 1.5 yaşında bir erkek çocuğunun annesi olan Pema, Batı’da büyük saygı, sevgi ve hayranlıkla anılıyor. Eğitimlerini İngiltere’de yaparken tanışan çift “Ejderha Ülkesi” olarak bilinen Butan’da son derece mütevazi bir Kraliyet yaşamı sürdürerek halka örnek oluyor. Kral Jigme,Wangchuck “Washington Post” gazetesine verdiği röportajda ileride eşi Kraliçe olacak Jetsun’u 17 yaşındayken ilk kez bir piknikte gördüğünde ve kendisine saygıyla bakan 7 yaşındaki Jetsun’’un başını okşadığını hatırladığını söyledi.

7 dil dışında yerel lehçeleri de ana dili gibi konuşuyor

7 dil dışında yerel lehçeleri de ana dili gibi konuşabilen Kraliçe Jetsun Pema, ayrıca İngiltere’de Regent’s College’de aldığı Uluslararası İlişkiler, Psikoloji ve Güzel Sanatlar Tarihi bölümlerinde öğrendiklerini halkıyla paylaşıyor. Bunun dışında ressam olan çevreci genç Butan Kraliçesi dünya çapında hayır işlerine de öncülük ediyor ve ülkesinde yerel giysileriyle dolaşıyor.

“Himalaya Dağlarının Will ve Kate” i olarak ta tanınan Butan Kraliyet Ailesi geçtiğimiz yıl Cambirdge Dükü ve Düşesini ülkelerinde ağırlayarak İngiliz Kraliyet Ailesinin büyük sevgi ve saygısını kazanmıştı.

Kral Jigme Kheşar Namgyal Wangchuck röportajında “Yaş farkı nedeniyle Kraliçemi bir süre evlenmek için beklemek zorunda kaldım. Ama şu bir gerçek ki doğru eşi bulduğuma eminim. O çok iyi bir insan. Akıllı ve çok iyi bir anne olduğu kadar ailesine ve etkinlikleriyle halkına düşkün” itirafında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler