Ana SayfaKimdirFerhat Göçer kimdir?

İlgili Postlar

Ferhat Göçer kimdir?

Doktor ve sanatçı kimliği ile tanınan Ferhat Göçer kimdir? Doktor olarak başladığı kariyerine ses sanatçısı olarak devam eden Türk müziğinin güçlü seslerinden Ferhat Göçer’in kariyeri ve özel hayatı ile ilgili bilinmeyenleri sizler için derledik.
Bugün Doğan Ünlüler

Ferhat Göçer nerede doğmuştur? Ferhat Göçer aslen nerelidir? Ferhat Göçer kaç yaşında? Ferhat Göçer hangi burç? Ferhat Göçer kimdir?

Ferhat Göçer,1970 yılında Şanlurfa’nın Birecik ilçesinde doğdu. Ünlü şarkıcı Ferhat Göçer aslen Şanlıurfalıdır. Sanatçı şuan 48 yaşında ve boğa burcudur.

Şanlıurfalı ünlüler

Ferhat Göçer Kimdir?

Ferhat Göçer, 11 Mayıs 1970 tarihinde Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde kürt kökenli öğretmen bir anne ve babanın çocukları olarak dünyaya geldi. Ailesinin tayini nedeniyle 4 yaşında İzmit’in Samanlı Dağlar?’ndaki Düzlük Köyü’ne taşındı. İlkokul’u köyde okudu. Ortaokul ve liseye ise İzmit merkezde devam etti.

Ferhat Göçer Kariyer Hayat?

1986 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde lisans eğitimi aldı. Eğitiminin ikinci yılında yani 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Şan Bölümü’nde ön lisansa geçiş yaptı. Devlet Opera ve Balesi Korosu’nda sözleşmeli olarak işe başladı. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Devlet Konservatuarı Şan Bölümünden mezun olan Ferhat Göçer, zorunlu tıp hizmetinden dolayı Şanlıurfa’ya doktor olarak gitti. Mecburi tıp hizmetinden dolayı müziğe 1 yıl ara vemek zorunda kalan Göçer, 1994 yılında yeniden İstanbul’a dönerek Haydarpaşa Numune Hastahanesi’nde Genel Cerrahi asistanlığına başladı.

Ön lisans olarak başladığı Devlet Konservatuarı Şan Bölümünde lisans eğitimini tamamladı. Konservatuar’daki arkadaşları ile Turkuaz isimli bir müzik grubu kurarak orada şarkı söyleme başladı. Grup içinde zamanla ön plana çıktı. 1994 yılında Günay Tuncel’in mekanında Ajda Pekkan ile sahneye çıktı. Klasik Türk Müziği’nin yanı sıra opera aryaları, müzikaller, 60’lı yılların İngilizce parçaları, chansonlar, rembetikolar,

İngilizce, Fransızca ve Yunanca parçalarda çalarak, seslendirdiği şarkılar ile müziğe bambaşka bir boyut kazandırdı.

Ferhat Göçer aynı zamanda Türkiye’ deki ilk şahsa ait senfoni orkestrası olan ve büyük başarılara imza atarak yurt içi ve yurt dışında büyük ses getiren Metropol Senfoni Orkestrasını kurdu. 2005 yılında ilk albümünü çıkaran Ferhat Göçer, 2007 yılında ikinci albümü “Yolun Açık Olsun”la müzik piyasasındaki yerini aldı.

Ferhat Göçer Evlilikleri

İlk evliliğini 1993 yılında Doktor Berna Hocaoğlu ile yaptı. Beş yıl evli kaldılar, 1998 yılında boşandılar.Bu evliliğinden ünlü şarkıcının Yağmur adında bir kızı vardır.

İkinci evliliğini 1998 yılında Doktor Meltem hanım ile yaptı.

Üçüncü evliliğini 2001 yılında Ayla Göksel ile yaptı. Bu evlilik 7 yıl sürdü. 16 ocak 2008 tarihinde bitti. Çiftin bu evliliğinden  Can adında bir oğulları vardır.

Ünlü şarkıcı son evliliğini 2008 yılında sinema yazarı Ömür Gedik ile yaptı. Halen birlikte yaşamaktadır.

Ferhat Göçer Albümleri

2005 – Ferhat Göçer

2007 – Yolun Açık Olsun

2008 – Çok Sevdim İkimizi

2010 – Biz Aşkımıza Bakalım

2011 – Seni Sevmeye Aşığım

2013 – Kalbe Kiralık Aşklar

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler