Ana SayfaÜnlülerHasan Ali Toptaş Taciz'den Yargılanacak mı?

İlgili Postlar

Hasan Ali Toptaş Taciz’den Yargılanacak mı?

Geçtiğimiz gün sosyal medyada başlatılan “me too” hareketi giderek büyümeye devam ediyor. Hasan Ali Toptaş tarafından taciz edildiğini iddia eden kadınların sayısı her gün giderek artıyor. Hasan Ali Toptaş taciz suçlaması ile yargılanacak mı? Detaylar haberimizin devamında…

Hasan Ali Toptaş Kimdir?

Taciz İddiaları Hızla Büyüyor

Sosyal medyada Leyla isimli bir kadının attığı bir tweetle başlayan taciz iddiası gündem olmuştu. Leyla isimli bir hesap yazar Hasan Ali Toptaş’ın bir videosunu paylaşarak ifşa hareketini başlatan şu notu ekledi, “Bu adamın ifşalanmasını heyecanla bekleyen kaç kişiyiz? Ben ve pek çok arkadaşımın kendisi ile nahoş anıları var üniversite yıllarına ait. Şu anki bilinç ve cesarete sahip olsam kesinlikle ifşa ederdim. Klasik orta yaş üzeri cis erkek edebiyatçı.” yazdı.

Atılan tweetin ardından taciz iddialarını doğrulayan bir çok tweet atıldı. Taciz iddiasına ilişkin ünlü yazarlar Pelin Buzluk, Aslı Tohumcu ve Nermin Yıldırım da yaşadıklarını anlatınca tepkiler daha da büyüdü. Ünlü yazarlar birbirlerine “yalnız değilsin” diyerek kendilerini taciz eden yazarları ifşa etti.

Leyla’ya Destek Geldi

Aslı Tohumcu’dan destek geldi. Tohumcu, “Bora Abdo’nun adını vererek, Pelin Buzluk’un Hasan Ali Toptaş ifşasından cesaret alarak yani, yalnız olmadığımızı göstermek istedim. Kadınlar birbirinden güç alarak konuşuyor, daha da konuşacaklar belli.” dedi.

Nermin Yıldırım ise, “Aslı, yaşadıklarını bana anlatmıştı. Başına geleni konuşma cesareti bulan kadınlar öyle hızlı itibarsızlaştırılıp zorbalığa uğruyor ve yalancı muamelesi görüyor ki bunu öyle çok yaşadık ki artık biri ses çıkardığında koşup yanında durmak istiyoruz” diye konuştu.

Bütün İnsanlardan Özür Diliyorum

Hasan Ali Toptaş ise iddiaların ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Yazar; “İnsan eril failliğin ne olduğunu anlayana kadar karşı tarafta ne büyük yaralar açtığını bilmeden, fark etmeden, düşünmeden hatalar yapabiliyor. Failliğin ne olduğunu bugün kadınlardan öğreniyoruz. Bilmeden, farkında olmadan yaptığım davranışlar nedeniyle kırdığım, üzdüğüm, yaraladığım bütün insanlardan samimiyetle özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler