Ana SayfaDünya71. Berlin Film Festivali Dijital Olarak Başladı

İlgili Postlar

71. Berlin Film Festivali Dijital Olarak Başladı

71. Berlin Film Festivali dijital olarak başladı. Uluslararası Berlin Film Festivali’nin (Berlinale) basın ofisinden yapılan açıklamaya göre, 71. Berlinale’nin 1-5 Mart’ta gerçekleşecek ilk bölümünde, sektör temsilcileri filmleri çevrim içi olarak izleyebilecek.

71. Berlin Film Festivali Dijital Olarak Başladı

Geçtiğimiz sene Aralık ayında Çin’in Wuhan kentinde başlayan koronavirüs salgının hızla dünyaya yayılması hayatımızda pek çok dinamiği değiştirdi. Salgınla birlikte pek çok etkinlik dijital ortamda düzenlenmeye başladı. Günümüzde salgının etkilerinin devam etmesi nedeniyle 71. Berlin Film Festivali’nin çevrim içi ortama taşınmasına karar verildi.

57’nci Antalya Altın Portakal Film Festivali Düzenlendi

Festival Filmleri Herkes Tarafından İzlenemeyecek

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz senelerde Festival filmlerine erişmek biraz meşakkatli oluyordu. Bu sene festivalin dijital ortama taşınması bu durumu değiştirmeyecek gibi görünüyor. Festival filmleri temsilciler tarafından dijital ortamda izlenerek değerlendirilecek.

Berlin Film Festivali’nde 15 Film Yarışacak

15 filmin yarıştığı festivalde “Altın Ayı” ödülüne layık görülecek film, 5 Mart Cuma günü açıklanacak.

71. Berlinale’nin ikinci bölümü ise 9-20 Haziran’da yapılacak. Festivalin bu bölümü seyircilere açık olacak ve “Altın Ayı” ile “Gümüş Ayı” ödüllerinin verileceği tören de bu bölümde yer alacak.

Bu yıl, 59 ülkeden 166 filmin izleyiciyle buluşacağı festivalin “Panorama” bölümünde, yönetmen Ferit Karahan’ın “Okul Tıraşı” filmi gösterilecek.

Almanya’da Kovid-19 tedbirleri kapsamında sinemalar yaklaşık 4 aydır kapalı tutuluyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler