Ana SayfaKimdirShakira Kimdir?

İlgili Postlar

Shakira Kimdir?

Dünya çapında ünlü olan güzel şarkıcı Shakira kimdir, sesi ve sahne dansları ile izleyicilerden tam not almayı başaran bir şarkıcı. Peki Shakira Nerede doğdu? Hepsi ve daha fazlası Shakira kimdir haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Shakira aslen nereli? Shakira şuan kaç yaşında? Shakira hangi burç?

Shakira aslen Kolombiyalıdır. Shakira şuan 42 yaşında ve  koç burcudur.

Shakira Kimdir?

Shakira 2 Şubat 1977 tarihinde Kolombiya’da doğdu. Shakira Isabel Mebarak Ripoll. Henüz dört yaşındayken şiir yazmaya başlayan şarkıcı, küçük yaşta erkek kardeşini kaybetti ve şiirlerini şarkıya dönüştürdü. İlk şarkısını vefat eden erkek kardeşine yazdı. 12 yaşında dans etmeye başladı. Hayatının dönüm noktası prodüktör Monica Ariza ile tanışmasıyla başladı. 14 yaşında ilk albümünü çıkardı ancak albüm beklediği gibi olmadı. 20 yaşında ”Vina Del Mar International” adlı festival yarışmasına katıldı. Ünlü şarkıcı Ricky Martin yarışmanın jüri üyelerinden biriydi. Bu yarışmayı Shakira birincilikle tamamladı. Bu yarışmadan sonra hızla tanınmaya başladı. Shakira kendi dili olan İspanyolca dışında İngilizce ve Portekizceyi akıcı olarak konuşabilmekte olan biri.

Hem albümleri hem dansları, tv şovları ve oyunculuğu ile bir dönemde ekranlara hükmeden sanatçı özellikle 2010 yılında Dünya Kupası şarkısı Waka Waka ile 5 Milyon satış rekoruna ulaşmış ve yine hem kendi kategorisinde hemde dünya genelinde en fazla albüm satışına ulaşmayı başarmıştır. Tüm dünya da tanınmıştır.

Sanatçı kimliğinin yanı sıra aktivist bir yanıda bulunan Shakira Kolombiya’da bulunan Pies Descalzos isimli sivil toplum örgütünün onursal başkanı ve kurucusudur.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler