Ana SayfaÜnlülerMurat Başoğlu'na hapis cezası verilebilir!

İlgili Postlar

Murat Başoğlu’na hapis cezası verilebilir!

Yaşanılan yasak aşk skandalıyla gündeme bomba gibi düşen Murat Başoğlu’nun yaşadıklarının Türk Ceza Kanunu’nda karşılığı yok! Ancak hukukçular, ‘toplumun ahlak yapısına işlenen suç’ kapsamına giren rezillik için 2 yıl hapis istemiyle dava açılabileceğini konuşuluyor.Yaşanan olaylar ve detayları haberimizde…

Hukukçuları harekete geçirdi!

Sunucu Murat Başoğlu’nun, Bodrum’da teknede öpüşürken ve fazlasıyla yakın görüntülendiği kişi öz yeğeni Burcu Başoğlu Kabadayı çıkmıştı. Sunucu Murat Başoğlu ve yeğeni Burcu Başoğlu Kabadayı’nın teknede yakalanmalarının ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve hukukçular harekete geçti.

Gazetecilere konuşan Avukatların yaptığı açıklamalarda bu yaşananların bir ensest ilişki olduğunu belirterek, “Soybağı olan kişiye karşı ensest ilişkidir. Suç unsuru taşıyan hukuka aykırı ilişkidir. Topluma çok kötü bir örnektir. Toplumun ahlak yapısına karşı işlenmiş bir suçtur. Medeni kanunda 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası öngörülür” diyorlar.

Tahmin edilen ceza 15 yıl!

Murat Başoğlu ile öz yeğeni Burcu Başoğlu Kabadayı’nın ilişkisinin başlangıcının 20 yıl önceye dayandığı konuşuluyor. Yani Burcu Başoğlu henüz 14-15 yaşlarındayken bu ilişkinin başladığı öne sürüldü. Eğer bu iddialar doğru ise TCK’ya göre 15-18 yaş arasındaki çocukla kurulan cinsel ilişki rızaya dayalı olsa dahi suç sayılıyor. Zanlı üçüncü dereceye kadar kan bağı bulunan kişi ise şikâyet aranmadan kamu davası açılıyor. Açılacak olası davada Murat Başoğlu, 15 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.

“Ahlak, temel ilke…”

Murat Başoğlu’nun ortaklarından biri olduğu olduğu Body Project’in eğitimcileri ve çalışanları, yeğen ilişkisi rezaletine tepki gösterdi.Tepkilerin her geçen gün büyüdüğü yasak ilişki hakkında şirketin çalışanları Murat Başoğlu ve Burcu Başoğlu’nun kurumlarıyla hiçbir maddi ve manevi ilişkisi kalmadığını belirterek, “Ahlak bir sporcunun en temel ilkesidir” açıklaması yaparak ahlak kavramına vurgu yaptılar. olayların nasıl bir seyir izleyeceği ve Murat Başoğlu’nun alacağı ceza önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler