Ana SayfaÜnlülerFutbolcu Pique'nin arazisinden bakın ne çıktı

İlgili Postlar

Futbolcu Pique’nin arazisinden bakın ne çıktı

Futbolcu Pique’nin arazisinde 250 mezar bulundu. İspanya’nın Barcelona Kulübünde oynayan Gerard Pique’nin ortak olduğu Kerald Holding’in Malaga’da yaptırdığı otelin inşaatında temel atma çalışmaları sırasında eski Müslüman mezarlığının bulunması nedeniyle inşaat durduruldu.

Endülüs İslam bölgesinin (711-1492) kalıntılarına ulaşıldığı İspanya’nın Güney bölgesinde bulunan Endülüs bölgesinde yeni 250 Müslüman mezarlığı bulundu.

Endülüs özerk bölgesinde yasa gereği her inşaat yapımında en az 2 arkeolog, temel inme çalışmaları sırasında hazır tutulmalıdır.

Pique: ''Eğer Neymar gelirse...'' - Son Dakika Spor Haberleri

             En Az 250 Mezar Olduğu Söyleniliyor

Kazı çalışmalarına katılan arkeolog Alberto Cumpian, İspanyol radyosu Cadena Ser’e yaptığı açıklamada, mezarların yönünün Mekke’ye dönük bulunmasından dolayı Müslüman mezarlığı olduğu kanısına hemen vardıklarını belirtti.

Lüks otel yapmak için aldığı arazide 250 mezar çıktı | Turizm Güncel -  Turizm Haberleri - Turizm Gazetesi

Cumpian şu açıklamayı yaptı “Elimizdeki ilk verilere göre Malaga’da inşaatın olduğu alan, Hristiyanların kenti Müslümanlardan aldığı dönemdeki şehir sınırlarına giriyor. Burası o dönemki şehir sınırının tam yanında olan bir yer ve genelde mezarlıklar buralara yapılırdı. Defnediliş şekli ve İslam inancı gereği kıyafetli gömülmemeleri, Müslüman mezarlığı olduğunun en büyük göstergesi. 15. yüzyıldan kalma bir mezarlık.”

Bulunan mezarların arkeolojik değere sahip olmadığını ısrarla savunan Cumpian, mezarlıktaki insan kalıntılarının tamamen çıkarılmasının ardından durdurulan otel inşaatına kaldığı yerden devam edilebileceğini söyledi.

Endülüs’teki İslam dernekleri, bölgede bulunan ve Müslümanlara ait olan insan kalıntılarının antropolojik analizlerinin bir an önce yapılmasını ardından Müslüman mezarlıklarına defnedilmesini istediklerini belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler