Ana SayfaÜnlülerYıldız Tilbe'den Kudüs açıklaması!

İlgili Postlar

Yıldız Tilbe’den Kudüs açıklaması!

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak kabul etmesi kararına ülkemizde sanatçılar da tepki gösterdi. Yıldız Tilbe ve İbrahim Tatlıses sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan tepkilerini dile getirdiler. Kudüs’te neler yaşandı,  ABD ne dedi ve ünlü şarkıcılar neden bu kadar sert açıklamlarda bulundular haberimizden ulaşabilirsiniz.

“Yolları Cehenneme kadar açık…”

Ünlü sanatçı Yıldız Tilbe, Kudüs’te yaşananlara sosyal medyadan yaptığı açıklamada; “Köpeklerin duası kabul olsaydı gökten kemik yağardı. Kudüs konusunda Allah’ın dediği olur, olmuştur ve olacaktır. Kudüs de yeryüzü de içindekilerle beraber Allah’ındır. Kur’an ve ayetler kıyamete kadar olacakları söylemiş, içinde bunlarda var. Yolları Cehenneme kadar açık, oradan sonrası yok” açıklamlarında bulunarak yaşananlara tepkisini belirtti.

“Ey Müslüman Alemi uyan” dedi.

Ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses de ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti kabul etmesine sessiz kalınmamasını isteyerek, “Ey Müslüman Alemi uyan” vurgulaması yaptı.

Sosyal paylaşım platformu Instagram hesabından ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses; “Uyuma, Aksa’ya sahip çık” yazılı bir görsel paylaşan İbrahim Tatlıses, “Ey Müslüman Alemi uyan!!! Bu Kabe senin, kimselere verme, Kudüs’e sahip çık…!” açıklamalarında bulundu.

Yaşananları hatırlayacak olursak;

Kudüs’te yarım asırdır devam eden işgal, ABD’nin burayı İsrail’in başkenti olarak tanımasıyla yeni bir safhaya girdi. Türkiye ve Arap ülkelerinde büyük öfke, Batı ülkelerinde ise endişe yaratan kararın Ortadoğu’da yeni şiddet olayları yaratabileceğinden kaygı duyuluyordu!

Uluslararası toplumun tepkisini çeken Trump, bölgenin kaosa sürükleneceği ve İsrail-Arap ihtilafının daha da çözümsüz hale geleceği uyarılarına rağmen ABD’nin Kudüs’ü, resmen İsrail’in başkenti olarak tanıdığını açıkladı. Trump’ın bu kararıyla, Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan tarihteki ilk ülke ABD oldu.

Kudüs’te yaşananlardan sonra ABD’nin yaptığı açıklamaya, ünlü sanatçı Yıldız Tilbe’nin ve ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’in tepkisi de haberimizde açıkladığımız şekilde oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler