Ana SayfaKimdirÖzge Ulusoy Kimdir?

İlgili Postlar

Özge Ulusoy Kimdir?

Manken Özge Ulusoy kimdir? Ünlü iş adamı Hacı Sabancı ile birlikteliğiyle sıklıkla magazin gündeminde yer alan ünlü manken Özge Ulusoy kimdir? Mankenliğin yanı sıra “Arka Sokaklar, Senin Uğruna, Türkün Uzayla İmtihanı” gibi dizi filmlerde roller almış ünlü model ve balerin Özge Ulusoy kimdir? Özge Ulusoy kaç yaşındadır? Nerelidir? Sevgilisi kim? İşte; ünlü mankenin hayatı ile ilgili merak edilenler…

Özge Ulusoy; 28 Ekim 1982 yılında, Ankara’da doğmuştur. Aslen İzmirlidir. 2003 Miss Turkey yarışması ikincisi olan Ulusoy; 1.78cm boyunda, 55 kilo, 90-60-90 vücut ölçülerine sahip, kahverengi gözlü ve Akrep burcudur. Uğurkan Erez Ajans’ta çalışmaktadır. 2010 yılında, Yapımcı Ferruh Taşdemir ile evlenmiş ve yaklaşık 1.5 ay sonra boşanmıştır. Altı yıl kadar ünlü iş adamı Hacı Sabancı ile uzun soluklu bir birliktelik yaşamıştır. Son aylarda ise ünlü iş adamı Hayyam Garipoğlu‘nun oğlu ve Aslışah Alkoçlar‘ın eski sevgilisi Kasım Garipoğlu ile adı anılmaktadır.

Özge Ulusoy, ailesinin en küçük çocuğudur. Annesi Armağan Ulusoy, bir dönem Ankara Etimesgut ilçesinin Belediye Başkanlığını yapmıştır. Babası Haydar Ulusoy ise emekli albay ve askeri hakimdir. Ünlü modelin ablası ise Marmara Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesinde Doçent olarak öğretim üyeliği yapmaktadır.

Eğitim Hayatı

Üniversite çağlarına dek Ankara’da yaşayan ünlü model, ilkokuldan sonra Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Klasik Bale Bölümü sınavlarını kazanarak ortaokul-lise hayatına orada devam etti. Üniversitenin ilk iki yılını da aynı okulda okuyarak üçüncü sınıfta, yatay geçişle Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarına geçti. Orada da bir yıl eğitim aldıktan sonra son senesinde sınıf atlayarak, Klasik Bale Bölümünden mezun oldu. 2003 yılında, profesyonel olarak mankenliğe adım attıktan sonra Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Yönetimi Bölümüne devam etmiş ve 2007 yılında mezun olmuştur.

Kariyer Hayatı

İlk kez; 2001 yılında “Elite Model Look” yarışmasında üçüncü olmasıyla tanınmaya başlayan Özge Ulusoy, 2003 yılında katıldığı “Miss Turkey” yarışmadan ikinci olarak ayrılmıştır. Bu yarışmadan sonra Uğurkan Erez ile tanışan Ulusoy, aynı yıl profesyonel modellik hayatına Cengiz Abazoğlu defilesi ile adım atmıştır. Sonrasında da birçok ünlü markanın ve modacının defilelerinde boy göstermiştir.

Oyunculuk kariyerine ilk kez; 2006 yılında “Arka Sokaklar” dizisinin 1. Sezonunda “Yeliz Öğretmen” karakteriyle rol alarak başlamıştır. 2007 yılında, FOX TV’de yayınlanan “Senin Uğruna” adlı dizide, Rafet El Roman ile başrolde yer almıştır. Beyaz perdeye ise ilk kez; 2009 yılında “Ev” adlı sinema filminde konuk oyuncu olarak başlamış ve 2010 yılında “Kutsal Damacana Dracoola” adlı sinema filminde; Ersin Korkut, Şahin Irmak, Sinan Bengier ve Volkan Demirok ile rol almıştır. Ünlü manken, halen de dizi ve sinema oyunculuğu kariyerine devam etmektedir. Özge Ulusoy, mankenlik, dizi, sinema oyunculuğu ile birlikte birçok video klipte de roller almıştır.

Son yıllarda TV ekranlarında; oyunculuktan çok TV programları ve yarışmalarda görülen ünlü model, 2011 yılında “Survivor Ünlüler- Gönüllüler” yarışma programına katılmış ve beşinci olmuştur. Aynı yıl düzenlenen “Yok Böyle Dans” yarışmasına da katılarak birinci olmuştur. 2014 yılında ise “Bugün Ne Giysem” adlı yarışmada jüri olarak görev almıştır. Sosyal medyada da epeyce aktif olan Ulusoy’un; 1 milyon 200 bin Instagram takipçisi ve Youtube kanalı bulunuyor.

Özge Ulusoy Çalışmaları

Bugün Doğan Ünlüler

Rol Aldığı Dizi Filmler

  • Türkün Uzayla İmtihanı (2012-Alev)
  • Ateşe Yürümek (2010-Rüya)
  • Dilek Ağacı (2008-Şeytan-TV Filmi)
  • Arka Sokaklar (2008-Yeliz Öğretmen-3.Sezon)
  • Senin Uğruna (2007-Burçak)
  • Arka Sokaklar (2006-Yeliz Öğretmen-1.Sezon)

Rol Aldığı Sinema Filmleri

  • Geniş Aile 2: Her Türlü (2016-Şebnem)
  • Romantik Komedi 2: Bekarlığa Veda (2013-Gözde)
  • Kadın İşi: Banka Soygunu (2013-Nihal)
  • Kutsal Damacana Dracoola (2010-Demet)
  • Ev (2009-Konuk Oyuncu)

TV Programları

  • Survivor Ünlüler- Gönüllüler (2011-Yarışmacı)
  • Yok Böyle Dans (2011-Yarışmacı)
  • Bugün Ne Giysem (2014-Jüri)

Aldığı Ödüller

“Kadın İşi: Banka Soygunu” filmiyle; 9. Uluslararası Dadaş Film Festivali-En İyi Kadın Oyuncu Ödülü (2014)

Rol Aldığı Video Klipler

Sen Ağlama, Kalpsiz, Geceyedir Küsmelerim ve Yorgunum (Badem Şarkıları)

 

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler