Ana SayfaKimdirAdnan Oktar Kimdir?

İlgili Postlar

Adnan Oktar Kimdir?

Herkes tarafından Adnan Hoca olarak bilinen, kedicikleri olarak bilinen kadınlar ile sık sık gündemde yer alan Adnan Oktar Kimdir? Adnan Oktar Nerede Doğdu? Hepsi ve daha fazlası haberimizde…


Bugün Doğan Ünlüler

Adnan Oktar Nerede Doğdu? Adnan Oktar aslen nereli?

Adnan Oktar, 2 Şubat 1956’da Ankara’da doğmuştur. Adnan Oktar aslen Ankaralıdır.

Adnan Oktar şuan kaç yaşında? Adnan Oktar hangi burç?

Adnan Oktar 62 yaşında ve kova burcudur.

Adnan Oktar Kimdir?

Asıl adının Adnan Arslanoğulları olduğu öne sürülmektedir. Adnan Oktar babasını küçük yaşta kaybetmiştir. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da, ortaokulu Cebeci’de, liseyi Kurtuluş’ta eğitim görmüştür. Liseden sonra özel bir dershaneye giderek 1979 yılında İstanbul’daki Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimari bölümüne girdi. Bir süre sonra okuldan ayrılan Adnan Oktar, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe ve Tarih Bölümü’ne girdi. Daha sonra bu okulu da yarım bıraktı.

Adnan Oktar ne iş yapıyor?

Türk cemaat lideri,  kamuoyunda kendisinden Adnan Hoca olarak da anıldığı olmuştur. Cemaatiyle birlikte hazırladığı kitaplarda kullandığı mahlas Harun Yahya’dır. Taraftarları arasında Ahmet ismini de kullanmıştır. Cemaati ile birlikte ateizm, Darwinizm ve Siyonizm karşıtı görüşlerini savunduğu kitaplar ve belgeseller hazırlamıştır. Kurucusu olduğu Bilim Araştırma Vakfı (BAV), kendi sitesinde amacının “Dünya çapında barış, huzur ve sevgi ortamı oluşturmak” olduğunu ifade etmiştir.

Adnan Oktar grubuna bağlı İnternet siteleri, TV ve değişik yayın araçlarıyla başlıca Mehdilik, Mehdi devri, evrim, yaratılış, ahir zaman, Mesih, İsa’nın dönüşü gibi konularda birçok yayın ile gündeme gelmiştir.

Adnan Oktar’ın Harun Yahya mahlasıyla yayımladığı yüzlerce kitabı olduğu konuşuluyor. Bununla birlikte, Harun Yahya imzasıyla yayımlanan kitaplarını cemaati ile birlikte hazırlamaktadır. Adnan Hoca ile anılan Adnan Oktay Harun Yahya takma adıyla çok sayıda biyolojik evrim karşıtı kitap çıkarmıştır. Herkes tarafından Adnan Hoca’nın kedicikleri olarak bilinen kadınlar sık sık gündemde yer alıyor.

Adnan Oktar kendisini ise, hoca veya alim değil cahil ve sıradan bir kişi olduğunu, bu konuları öğrenerek toplumla paylaşmak ve toplumun gündemine getirmek istediğini her fırsatta dile getiriyor…

Adnan Oktar ‘bacılar’ ile imam nikahı kıydı

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler