Ana SayfaKültür ve SanatZeynep Ahunbay Vehbi Koç Ödülü'ne Layık Görüldü

İlgili Postlar

Zeynep Ahunbay Vehbi Koç Ödülü’ne Layık Görüldü

Vehbi Koç Vakfı’nın her yıl düzenlediği ve kültür, eğitim, sağlık gibi alanlarda ödüllerin verildiği etkinlik yeniden düzenlendi. Bu yıl Vehbi Koç Ödülü’nü kültürel ve tarihi miras alanında yaptığı başarılı çalışması ile Prof. Dr. Zeynep Ahunbay aldı.

Ödüllerde 16. Yıl

Bu yıl 16. defa düzenlenen Vehbi Koç Ödülleri’ni Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç Prof. Dr. Zeynep Ahunbay’a verdi. Yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı teşekkürlerini ileten Koç, ödülünü eliyle takdim etti. Vehbi Koç Vakfının her yıl Kültür Eğitim ve Sağlık alanında ödüllerin verildiği ödül töreninde Koç ailesinin tüm fertlerinin hazır bulundu. Törene gurur, hüzün ve özlemin hakim olduğu gözlerden kaçmadı.

Koç ailesi üyeleri iş ve sanat camiası ile seçkin konukların katılımıyla önceki akşam İş Sanat Kültür Merkezinde bir tören düzenlendi. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç Ahunbay’a verdiği ödülün ardından bir konuşma yaptı. Koç yaptığı konuşmasında Türkiye’nin tüm dünyada kültürel miras dendiğinde ilk akla gelen ülkelerin arasında olduğunu söyledi. Anadolu’nun hem Doğu’sunda hem Batı’sında kadim medeniyetlere ev sahipliği yaptığını Belirten Koç, sözleriyle alkış aldı.

Zeynep Ahunbay ise yaptığı konuşmada kültür mirası hem insanlara hem de doğaya karşı korumak gerektiğini söyleyerek insanlığa daha güzel bir gelecek için önemli mesajlar verdi. Yapılan bu konuşmaların ardından gece noktalanırken, Ahunbay böylesine özel bir ödülü aldığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler