Ana SayfaKimdirTuvana Türkay kimdir?

İlgili Postlar

Tuvana Türkay kimdir?

Kara Para Aşk, Yer Gök Aşk gibi sevilen diziler ile adını duyuran Tuvana Türkay kimdir? Oyunculuğunun yanı sıra güzelliği ve duruşu ile herkesin dikkatini çeken Tuvana Türkay Kimdir haberimizde
Bugün Doğan Ünlüler

Tuvana Türkay nerede doğmuştur? Tuvana Türkay aslen nereli?

Güzel oyuncu Tuvana Türkay İstanbul’un Üsküdar ilçesinde doğmuştur. Oyuncu ailesinden dolayı aslen Bulgaristan göçmenidir.

Tuvana Türkay şuan kaç yaşında? Tavana Türkay hangi burç?

Ünlü oyuncu Tuvana Türkay şuan 27 yaşında ve terazi burcudur.

Tuvana Türkay kimdir?

Kara Para Aşk dizisinde canlandırdığı Bahar karakteri ile yıldızı parlayan Tuvana Türkay, geçtiğimiz günlerde 3 Adam eğlence programında konuk olmuştu. Sunucuların ısrarı üzerine şarkı söyleyen güzel oyuncu sosyal medyada en çok konuşulan isim olmuştu. 3 Ekim 1990 tarihinde İstanbul Üsküdar’da dünyaya gelen Tuvana Türkay, ailesinden dolayı aslen Bulgaristan göçmenidir. Annesi ise Kırım Türklerindendir.

Yer Gök Aşk dizisi ile yıldızı parlayan daha sonra bu başarısını Kara Para Aşk dizisi ile devam ettiren güzel oyuncu Tuvana Türkay, özellikle son dönemde yer aldığı dizi ve filmlerde performansı ile dikkat çekmiş, magazin gündeminde en çok konuşulanlar arasında yerini aldı. Eğitim hayatı İlkokul, ortaokul ve liseyi Güneş Koleji’nde okuyan Tuvana Türkay, Beykent Üniversitesi Radyo – TV Sinema bölümünde lisans eğitimi almıştır.

Tuvana Türkay Oyunculuk Kariyeri

Oyunculuk kariyerine çok küçük yaşlarda başlamıştır. 9 yaşında başlayan kariyeri Kent Şeker ,Türk Telekom ,Only Ped, Akbank, Ayyıldız GSM, Coca Cola gibi bir çok ünlü markanın reklamlarında rol alarak devam etti.

Üniversite eğitimi dışında Akademi Neo’da oyunculuk eğitim alan Türkay, bir yıl boyunca Şan ve diksiyon eğitimlerine katılmıştır. Ulusal kanallar içerisinde ilk olarak Kanal 1’de Cumhur Cemaat dizisinde yer almıştır.

Akabinde Samanyolu’nda yayınlanan Kollama dizisinde rol almıştır. Ancak yıldızı televizyon dünyasında yıldızı adlı Ayrılık Aşkta ve Savaşta Filistin dizisindeki rolleri ile yapmıştır.

Daha sonra Abdulhamit döneminde sultanları anlatan Nakş-i dil sultan dizisinde yer almış ancak yapım başlamasında kısa süre sonra yaşanan anlaşmazlıklar nedeni ile yayından kaldırılmıştır. Yakın zamanlarda FOX TV ekranlarında yayınlanan ve herkesin severek takip ettiği  Murat Ünalmış, Birce Akalay‘ ında yer aldığı Yer Gök Aşk dizisinde izleyici karısına çıkmıştır. Akademi Neodan oyunculuk eğitimi yanı sıra 1 yıl şan ve diksiyon dersleri almıştır.

 Tuvana Türkay dizileri ve filmleri

2007 – Cumhur Cemaat

2008 – Kollama

2009 – Ayrılık

2010 – Yer Gök Aşk

2010 – Fırat’ın Nar Bahçeleri

2012 – Esir Sultan

2014 – Kara Para Aşk

2014-En Güzeli

2014- Güvercin Uçuverdi

2016 – Oyunbozan

2016- Bizans Oyunları

2016- Sen Sağ Ben Selamet

2016-Somuncu Baba: Aşkın Sırrı

2017- Bir Nefes Yeter

2017 Olanlar Oldu

– Kızlarım için

-Deli Gönül

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler