Ana SayfaKültür ve SanatFilmlerTosun Paşa Huzur Evlerinin Neşesi Olacak

İlgili Postlar

Tosun Paşa Huzur Evlerinin Neşesi Olacak

Yeşilçam’ın ünlü oyuncularından Adile Naşit, Şener Şen ve Kemal Sunal’ın başrolünde yer aldığı Tosun Paşa adlı Yeşilçam filmi İstanbul’da bulunan huzur evlerinde gösterime girecek. Huzurevi sakinlerinin bir nebze olsun yüzlerini güldürmek, hoş vakit geçirmelerini sağlamak amaçlı düzenlenen etkinlik, pek çok dernek ve kuruluştan da destek aldı.

İlk Gösterim 28 Şubat

Özyeğin Üniversitesi ile Arzu Filmin Sosyal Yardım projesi kapsamında 28 Şubat’ta Prof. Dr. Fahrettin Kerim Gökay – Nilüfer Gökay huzurevinde gösterilecek olan film, daha sonrasında diğer huzur evlerinde de gösterilecek.  Projeye destek veren Arzu filmin patronu ve ünlü yönetmen Ertem Eğilmezin oğlu olan Ferdi Eğilmez başlatılan bu projeyle babasının ruhunun şad olacağı söyledi.

1976 Yılında Türkiye’de çekilen Tosun Paşa filminin yönetmenliğini ünlü Aktör Kartal Tibet, Senarist Yavuz Turgul, Yapımcısı Ertem Eğilmez yapmıştı.

Yeşilçam’ın Duayen Oyuncuları

Yeşilçam’ın güçlü oyuncularından Adile Naşit, Şener Şen, Kemal Sunal, Müjde Ar, Ayşen Gruda, Zihni Göktay ve Bilge Zobu gibi pek çok sanatçının rol aldığı film, Türk sinema tarihinin en önemli klasikleri arasında yer alıyor. Tosun Paşa filmi gösterime girdiği yıllarda çok beğenilmiş Yeşilçam klasiği olduğu gibi günümüzde dahi ilgiyle izlenmektedir.

Filmin konusu 19. Yüzyıl’da Mısırda geçer. Birbirlerine rakip olan Tellioğlu ve Seferoğlu aileleri arasında yapılan mücadele filmde yer alır. İskenderiye’nin en güzel yeri olan Yeşil Vadiyi almak için aileler arasındaki kıyasıya mücadele filmde anlatılmaktadır. Filmde evin uşağı Şaban’ı canlandıran ünlü oyuncu Kemal Sunal, Yeşil Vadi’yi almak için yapılan bir oyunla Tosun Paşa olarak tanıtılır. Ve daha sonrasında filmde olaylar giderek değişir ve iki aile arasında kıyasıya bir savaş başlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler