Ana SayfaKimdirTayfun Talipoğlu kimdir?

İlgili Postlar

Tayfun Talipoğlu kimdir?

İzmir’deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybeden usta gazeteci Tayfun Talipoğlu kimdir? Vefatı ile ailesi, sevenleri ve sanat dünyasını yasa boğan Talipoğlu, nerede ve ne zaman dünyaya geldi, hangi çalışmaları yaptı? Tayfun Talipoğlu hakkında merak edilenler haberimizde…

Tayfun Talipoğlu, 1962 yılında Kars’ta dünyaya geldi. Tayfun Talipoğlu, ilkokulu Malatya Şeker İlkokulu ve Eskişehir Yunus Emre İlkokulu’nda okuyarak tamamladı. Ortaokulu da Eskişehir’de okudu. Liseyi ise, Ankara Atatürk Lisesi’nde okudu. Ardından üniversite eğitimine başlayan Talipoğlu, 1983 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. Tayfun Talipoğlu, evli ve bir çocuk babasıdır.

Tayfun Talipoğlu, siyasi görüşleri nedeni ile kaymakam olamadı. O da kargoculuk yaptı, Ankara’daki düğün salonlarında ve pavyonlarda solist ve bu tarz değişik işlerde çalıştı. Sonrasında Milliyet Gazetesi’nde muhabir olarak görev yapmaya başladı.

Milliyet gazetesinde başladığı gazetecilik kariyerinde önce Star1’de, sonra ATV’de haber muhabiri olarak görev yaptı. Talipoğlu, 1995 yılından itibaren önce ATV’de, 1999-2008 yılları arasında NTV’de, 2008 -2010 yılları arasında TRT’de, 2011-2012 yıllarında Tv8’de Bam Teli programını hazırlayıp sundu, son olarak da 2016 yılından itibarende Halk TV’de programını sunuyordu. Ayrıca, TRT-1 de Bam Teli programının yanı sıra Nasılsınız isimli bir tartışma programını da yönetti.

Tayfun Talipoğlu, bu programın yanı sıra Takvim, Yeni Yüzyıl, Cumhuriyet gazetelerinde köşe yazarlığı da yaptı.

Talipoğlu’nun, Benim Yolum, Ne Çoktular Ne Kadar Çocuktular, Eskiyen Yüzümün Yeni Gülümseyişi, Çoluk Çocuk Yazıları, Eşekle Gelen Aydınlık isimli kitapları yayınlandı. Seyyah ve Bam Teli Yol Müzikleri isimli şiir ve türkü kasetleri de bulunuyor.

Usta gazeteci, Ekim 2007’den beri UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisidir.

Tayfun Talipoğlu, 21 Mart 2017 tarihinde İzmir’deki evinde kalp krizi geçirdi ve yapılan tüm müdahalelere rağmen 55 yaşındayken hayatını kaybetti.

 

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler