Ana SayfaYaşamGüzellikTatile Çıkmadan Önce Vücut Bakımı

İlgili Postlar

Tatile Çıkmadan Önce Vücut Bakımı

Pek çok kişi tatile çıkmış olsa da hala dönemin son günlerini bekleyenler var. Eğer tatile gitme gibi bir planıız varsa tatile çıkmadan önce vücut bakımı rehberimizi mutlaka okuyun.

[irp]

Tatile Çıkmadan Önce Vücut Bakımı Nedir?

Tatile çıkmadan önce vücut bakımı kesinlikle uygulanmalı. Tatil süresi boyunca tuzlu deniz suyu, kimyasallı havuz suyu ve her daim güneş ışınlarına maruz kalacak cildinizin hasar görmemesi için zorlu koşullara hazırlamak adına tatile çıkmadan önce vücut bakımı için evinizde uygulayabileceğiniz çeşitli bakım kürleri var. Öncelikle yapmanız gereken cildi her zamanki gibi derinlemesine temizlemek, yüz ve dekolte bölgesini uygun şekilde nemlendirmektir.

Tatile Çıkmadan Önce Vücut Bakımı Nasıl Yapılır?

Tatil hazırlığınızı yaparken cildinizi de hazırlamalısınız. Uygulayacağınız nemlendiriciler vücut içine emileceğinden vücuda girmemesi gereken her şeyi cilt yüzeyinden temizlemek gerekir.  Cilt yüzeyinde her dakika meydana gelen milyonlarca ölü deri hücresi ve deri artıkları oluşur. Ölü tabakayı ciltten temizleyerek yumuşak ve parlak yeni deriyi yüzeye çıkarabilirsiniz. Ölü deriyi kolayca temizlemek için önce cildinizi gevşetip gözeneklerinizi açacak bir buhar banyosu uygulaması yapmalı ve derinizin kolayca temizlenebilecek kadar yumuşamasını sağlamalısınız. Sıcak bir duş da bunun için işe yarayacaktır. Vücudunuz için kese yapabilirsiniz.

Yüz bölgesi daha hassas olduğundan temizlemek için meyve asitli AHA içeriğe sahip bir peeling ürününü alın, yanaklar başta olmak üzere göz çevresi dışında kalan yerlere sürün. Parmak uçlarınızla hafif hafif, dairesel hareketlerle ürünü uygulayarak cildinize masaj yapın. Masaj yaparken ciltten ölü hücrelerin temizlendiğini göreceksiniz. Peeling işlemi bittikten sonra cildinize uygun olan bir temizleme jeli yardımıyla yüzünüzü ve boynunuzu derinlemesine temizleyin ve ardından tonikleyin. Birkaç damla susam yağı ile vücudunuza bakım yaptıktan sonra nemlendiricilerinizi sürün.

Tatil öncesi saçlarınıza da bakım yapmanız gerekir. Çam balından iki yemek kaşığını bir kaba alın. Bir limonun suyunu ve yarım bardak saf zeytinyağını üzerine ekleyin ve iyice karıştırın. Saçlarınıza kuru iken uygulayın ve 30 dakika bekletin. Daha sonra saçınızı yıkayıp tamamen arındırın. Uygulamayı tatile çıkmadan 1-2 ay öncesinden başlayarak her hafta düzenli olarak uyguladığınızda saçlarınızın daha parlak olduğunu fark edeceksiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler