Ana SayfaKimdirTarkan kimdir?

İlgili Postlar

Tarkan kimdir?

Son zamanlarda özel hayatı ile gündeme gelen mega star Tarkan kimdir? Tarkan kaç yaşında? Tarkan aslen nereli? Tarkan hangi burç? Ünlü pop şarkıcının kariyeri ve özel hayatı ile ilgili merak edilenler haberimizde…
Bugün Doğan Ünlüler

Tarkan kaç yaşında? Tarkan aslen nereli? Tarkan hangi burç?

Tam adı ile Tarkan Tevetoğlu olan Tarkan, 17 Ekim 1972 yılında Almanya’nın Frankfurt yakınlarından bulunan Alzey kasabasında  dünyaya geldi. Terazi burcu olan Tarkan aslen Rizeli.

Rizeli ünlüler

Tarkan kimdir? Tarkan Tevetoğlu kimdir?

İlk ve orta okulu Almanya’da okudu. 13 yaşındayken Klasik Türk Müziği eğitimi almaya başladı. 15 yaşında iken Türkiye’ye döndü. 1990 yılında Karamürsel Lisesi’nden mezun oldu. 1990 ile 1992 yılları arasında Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde müzik eğitimine devam etti. 1993 yılında prodüktör Mehmet Söğütoğlu ile tanıştı hemen ardından İstanbul Plak ile anlaşma yaptı. 1992 yılında ilk albümü “Yine Sensiz”i piyasaya sürdü.

Tarkan hamile eşiyle babalar gününü kutladı

1994 yılında “Aa Acayipsin” isimli ikinci albümü piyasaya sürdü. Kısa sürede Türk Pop Müzik camiasının en önemli isimlerinden biri haline geldi. 1995 yılında New York Baruch Üniversitesi’nde dil eğitimi almak için New York’a gitti. Aynı yıl Ahmet San ile sözleşme imzaladıktan sonra İsviçre, Hollanda, İngiltere ve Almanya’da toplam 12 Şehri kapsayan 3 büyük Avrupa turnesine çıktı.

1997 Temmuz’de üçüncü albümü “Ölürüm Sana” rekor satışlarını kırıp Türkiye’de 2,5 milyon sattı.

2001 yılında “Kuzu Kuzu” isimli single çalışmasını piyasaya hayranları ile buluşturdu. Yine aynı yıl “Karma” adlı albümünü piyasaya çıkardı. Albümde yer alan “Kuzu Kuzu” ve “Hüp” gibi çalışmaları hit oldu.

2003 yılında “Dudu” isimli bir sonraki albümünü çıkardı. Albümde Nazan Öncel ile birlikte çalıştı. Albüm Rusya’da 1 milyon satış rakamına ulaştı. Dudu albümünün ardından dünya genelinde müziğe olan ilginin artması nedeniyle İngilizce albüm yapma kararı alarak 2005’in Ekim ayından beklenen single “Bounce”u piyasaya sürdü. Daha sonra ilk İngilizce albümü olan “Come Closer” Avrupa ve Türkiye’de aynı anda piyasaya sürüldü. Alnümde yer alan “Start The Fire” isimli ikinci single çalışmasını yaptı.

Müziğe kısa bir süre ara veren Tarkan daha sonra 2007 yılının Aralık ayında altıncı albümü “Metamorfoz” ile hayranlarının karşısına çıktı. Tarkan bu albümde kendi tarzının dışına çıkmasından dolayı eleştiri aldı. Albüm tüm bu olumsuz eleştirilere rağmen 2 ayda 500 bin satış rakamına ulaştı. Albümdeki şarkıların sözleri, Türk Dil Kurumu tarafından takdir edildi.

2010 yılında yedinci stüdyo albümü Adımı Kalbine Yaz dinleyiciyle buluştu ve Türkiye’de yılın en çok satan albümü oldu. Türk basını tarafından Megastar, dünya basını tarafından Popun Prensi ve Boğazın Prensi olarak anılmaktadır.

2016 yılında Ah De Vefa albümüyle yeniden düzenlediği eski şarkılar ile sükse yapmayı başarmıştır.

2017 yılında ise beklenen pop müzik albümü 10 ile beklentileri fazlasıyla karşılamayı başarmıştır.

Tarkan Albümleri

  • 1992 – Yine Sensiz
  • 1994 – Acayipsin
  • 1997 – Ölürüm Sana
  • 2001 – Karma
  • 2003 – Dudu
  • 2005 – Bounce
  • 2006 – Come Closer
  • 2007 – Metamorfoz
  • 2010 – Adımı Kalbine Yaz
  • 2016 – Ah De Vefa
  • 2017 – 10
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler