Ana SayfaKimdirSimge Sağın kimdir?

İlgili Postlar

Simge Sağın kimdir?

Kısa zamanda milyonlarca kişinin dilinde dolanan şarkıları ile tanınan genç şarkıcı Simge Sağın kimdir? Ünlü şarkıcı nerede ve ne zaman dünyaya geldi, hangi okuldan mezun oldu, müzik hayatına nasıl adım attı? Hakkında merak edilenler Simge Sağın kimdir haberimizde…
Bugün Doğan Ünlüler

Simge Sağın nerede doğmuştur?  Simge Sağın aslen nereli?

Simge Sağın İstanbul da dünyaya geldi.  Simge Sağın İstanbulludur.

Simge Sağın şuan kaç yaşında?  Simge Sağın hangi burç?

Simge Sağın şuan 37 yaşında ve aslan burcudur.

Simge Sağın Kimdir?

Ünlü şarkıcı Simge Sağın, 8 Ağustos 1981 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Babasının uzun yıllar boyunca müzikle ilgilenmesinden dolayı küçük yaşlardan itibaren müziğe karşı ilgi duymaya başladı. Sağın, 12 yaşında gitar çalmaya ve beste yapmaya başladı. Sıkı bir ses eğitimi alan Simge Sağın, İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı Ses Eğitimi Bölümü’nden mezun olmuştur.

Simge Sağın, ilk profesyonel müzik deneyimini Zeynep Dizdar ekibi ile birlikte gerçekleştirdi. İlerleyen yıllarda Gülşen ile dört yıl, Yaşar ile iki yıl ve Serdar Ortaç ile dört yıl canlı sahne performansında vokalistlik yapmıştır. Ayrıca, Annem isimli dizinin müziğinde Kıraç ile düet yaptı. Tüm bunların yanı sıra, dizilerin ve onlarca radyo programının jenerik müziğini hazırlamıştır.

Sağın, 2011 yılında ilk albümü olan Bip Bip’i Emre Kınay ile birlikte çıkardı. Bu albümünden ise Başı Dertte ve Ödeme Vakti isimli şarkılarına klip çekti.

Ozan Bayraşa ile birlikte 2015 yılında Mış Mış isimli tek şarkı single çıkaran Simge Sağın, büyük bir başarı elde etti. Çok sayıda hayranı olan şarkıcının şarkısı, milyonlarca kişinin dilinde dolandı ve hala daha dolanmaya devam ediyor.

Simge Sağın Albümleri

  • 2014 Bip Bip
  • 2015 Miş Miş
  • 2016 Yankı
  • 2016 Kamera
  • 2017 Prens & Prenses
  • 2017 Üzülmedin mi?
  • 2018 Ben Bazen

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler