Ana SayfaKimdirSıla kimdir?

İlgili Postlar

Sıla kimdir?

Bu aralar yeni albümünün çıkış şarkısı Afitap’ın Kosovalı sahibi tarafından mahkemeye taşınan ünlü şarkıcı Sıla kimdir? Sıla, nerede ve ne zaman dünyaya geldi, müzik hayatına nasıl adım attı, müzik kariyerindeki çalışmaları nelerdir? Detaylar haberimizde…
Bugün Doğan Ünlüler

Sıla kaç yaşında? Sıla aslen nereli? Sıla hangi burç?

Tam ismi ile Sıla Gençoğlu, 17 Haziran 1980’de Denizli’de dünyaya geldi.

İzmirli ünlüler

Sıla Gençoğlu kimdir? Sıla kimdir?

İlkokulu Denizli’de okuduktan sonra İzmir’e anneannesinin yanına geldi ve ortaokul ile lise eğitimini tamamladı. Sıla, lise ikinci ve üçüncü sınıflarda özel şan dersleri almaya başladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde bir sene okudu, ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi Caz Vokal Bölümü’ne geçerek Yüksek öğrenimini Caz Vokal olarak yaptı.

Sıla, 2000 yılında Kenan Doğulu ile tanıştı ve birlikte çalışmaya başladı. 7 yıl boyunca Kenan Doğulu’nun aralıksız olarak vokalistliğini sürürken, aynı zamanda Buyuk Kulup, Moda Deniz Kulubu ve Galatasaraylılar lokali gibi İstanbul’un çeşitli mekanlarında Efe Bahadır’la birlikte Fransizca, ingilizce ve Türkçe şarkılar söyledi. Yıllarca Şarkı sözleri yazdı ve beste yaptı. Sıla’nın besteleri Ferhat Göçer, Kenan Doğulu, Emel Müftüoğlu gibi değerli sanatçıların albümlerinde yer aldı. Sonrasında ise ilk solo albümü “Sıla”yı çıkardı. Bu albüm ile büyük bir çıkış yakaladı ve tüm Türkiye’de tanınan ünlü bir isim olmayı başardı. Ardından albüm çalışmalarına devam etti ve birçok başarılı albüm ile başarılı müzik kariyerini sürdürdü. Hala daha müzik kariyerinde çalışmalarına devam ediyor.

Sıla Gençoğlu albümleri

  • 2016 – Afitap
  • 2014 – Yeni Ay
  • 2012 – Joker
  • 2012 – Vaveyla
  • 2010 – Konuşmadığımız Şeyler Var
  • 2009 – İmza
  • 2007 – Sıla
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler