Ana SayfaKimdirSeda Akgül kimdir?

İlgili Postlar

Seda Akgül kimdir?

Son zamanlarda 6 ayda düzenli ve dengeli beslenerek 25 kilo vermesiyle, ancak herkesin mide ameliyatı olduğunu sanması haberleri ile gündeme gelen ünlü sunucu Seda Akgül kimdir? Gel Konuşalım’ın eski  sunucusu Seda Akgül, nerede ve ne zaman dünyaya geldi, nasıl ünlü oldu, kariyerinde hangi çalışmaları gerçekleştirdi? Seda Akgül kaç yaşında? Seda Akgül aslen nereli? Seda Akgül hangi burç? Seda Akgül hakkında merak edilenler haberimizde…
Bugün Doğan Ünlüler

Seda Akgül kaç yaşında? Seda Akgül aslen nereli? Seda Akgül hangi burç?

Seda Akgül, 17 Haziran 1971 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Aslen Ankaralı olan Seda Akgül şu an 47 yaşında ve ikizler burcu.

Ankaralı ünlüler

Seda Akgül kimdir?

TED Ankara Koleji ve Hacettepe Üniversitesi İngilizce bölümlerinden mezun oldu. Ardından, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı’nda mütercim tercümanlık eğitimi alarak görev yaptı. İsveç Üniversitesi’nin bursu ile Brüksel’de Avrupa Birliği Gazeteciliği okudu.

Amerikan sivil toplum örgütlerinin seçimi ile 2004 yılında Geleceğin Toplum Lideri olarak Washington’da staj gördü. Akgül, TRT sınavlarına girip kazanarak spikerlik yapmaya başladı. Ayrıca, kuruluşundan itibaren TV 8’de görev aldı. Avrupa Birliği’ne Doğru ve Savaş Bağdat Yolunda gibi dış politika programlarını hazırlayıp sundu. Bunun yanında uzun yıllar ana haber bülteni spikerliği yaptı. Seda Akgül, 2004 – 2007 yılları arasında Işık Üniversitesi’nde İngilizce verdiği medya dersleri ile de akademisyenlik görevini gerçekleştirdi.

Akgül, TV 8 ekranlarında, hafta sonu sabah kuşağında Erken Baskı isimli programı hazırlayıp sundu. Bu program ile izleyicilerin ve eleştirmenlerin beğenisini kazandı. 17 Eylül 2012 tarihinde ise, yeni yayın döneminde Star TV’ye geçerek sabah haber kuşağı programı sundu. 2014 yılının Ağustos ayında, bir reality show sunmak için Kanal D’ye geçti. Seda Akgül, 2016 yılında Avram Habib ile evlendi. Ancak, mutluluğu sadece birkaç ay sürdü. Çift, evlendikten birkaç ay sonra boşandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler