Ana SayfaDizilerRTÜK karar verdi. Evlilik programları yayından kalkmıyor!

İlgili Postlar

RTÜK karar verdi. Evlilik programları yayından kalkmıyor!

Yaşanan skandal olaylar nedeni ile şikayet edilen ve son günlerde kaldırılacağı haberleri ile gündemde olan evlilik programları değerlendirildi. Programlar hakkında toplanan RTÜK, genel yayın yönetmenlerine kuruma yapılan şikayetleri aktardı. Detaylar haberimizde…

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı İlhan Yerlikaya, gelen talep üzerine evlilik programı yapan kanalların televizyonların genel yayın yönetmenleri ile bir araya geldi.

İlhan Yerlikaya, RTÜK’te Show TV Genel Yayın Yönetmeni Suavi Doğan, ATV Genel Yayın Yönetmeni Metin Ergen, Star TV Genel Yayın Yönetmeni Ömer Özgüner, Kanal D Genel Yayın Yönetmeni Barış Tümay, Flash TV Genel Yayın Yönetmeni Şenay Şenol ile toplandı.

Görüşmede, Üst Kurul yetkililerinden edinilen bilgilere göre evlilik programları ve hakkında yapılan şikayetler değerlendirildi. Başkan İlhan Yerlikaya, kuruma gelen temsilcilere son dönemlerde kuruma evlilik programları hakkında yapılan şikayetleri aktardı.

Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) gelen bildirimlerin 136 bin 290’ın üzerinde şikayet geldiğini ve kurulun yapılan şikayetleri değerlendirdiğini ifade etti.

6112 sayılı kanununda bazı yaptırımlar olduğunu ve RTÜK’e sorumluluk yüklediğini ifade eden Yerlikaya, Üst Kurul’un bundan önce olduğu gibi bundan sonra da gerekli müeyyideleri uygulayacağını belirtti. Ayrıca, yayıncılardan kamuoyunun evlilik programlarıyla ilgili taleplerini değerlendirmelerini ve dikkate almalarını istedi.

İlhan Yerlikaya, yayıncıların ilgili kanunun yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiğini vurgulayarak evlilik kurumunun zedelenmesinin gelecek açısından toplumsal travmalar meydana getireceğini ve tarafların bu yükün altından kalkamayacağını, yayınların sunuş biçimleri ve içeriklerinin çoğu defa insan onurunu zedelediğinin altını çizdi.

Evlilik programlarının yayından kaldırılması ile ilgili son günlerde yapılan haberler neticesinde şikayet sahipleri RTÜK’ün toplantı sonucunda vereceği kararı merak ediyordu. Şu an için, evlilik programlarının yayından kaldırılma durumunun söz konusu olmadığı toplantı sonucunda netlik kazandı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler