Ana SayfaKimdirÖykü Serter kimdir?

İlgili Postlar

Öykü Serter kimdir?

Öykü Serter kimdir? Tv8 ekranlarında izleyicileri ile buluşan ve Uğurkan Erez, Hakan Akkaya, Ivana Sert, Nur Yerlitaş’ın jüriliğini üstlendiği moda programı İşte Benim Stilim 2016’nın başarılı sunucusu Öykü Serter’in hayatını sizler için araştırdık. Peki Öykü Serter kimdir? kaç yaşında, nereli, hangi programlarda sunuculuk yaptı? Öykü Serter hakkında bilinmeyenler yazımızda.

Öykü Serter kimdir?

Öykü Serter, 26 Şubat 1975 tarihinde Ankara’nın Çankaya semtinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Ankara Ted Kolejinde tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Amerikan Kültürü ve Edebiyatı Bölümünde lisans eğitimi aldı. Bunun yanı sıra yan dal olarak Latin Dili ve Edebiyatı Bölümünü okudu. Yüksek lisansını Galatasaray Üniversitesi’nde Radyo-TV Bölümünde yaptı. Doktorasını ise Bahçeşehir Üniversitesi’nde sinema-medya bölümünde yaptı. Aktif olarak yüzme sporu ile ilgilenen Serter, kurbağa branşında milli takım düzeyinde yarışan bir yüzücüdür. Bu alanda 250’si altın olmak üzere toplam 800 madalya kazandı. İlk olarak Capital radio’da dj lik yaparak medya dünyasına adım atan Serter, Number One Fm’e geçerek dj’liğine orada devam etti. Ardından Cine 5’te yayınlanan “5’de 5” isimli müzik programını sundu. Onu başarılı kılan en büyük özelliklerinden birisi de sunduğu programlardaki metinleri kendisi hazırlamasıdır.

Biri Bizi Gözetliyor programının tüm sezonunda sunuculuk yaptı. Programın ardından Akademi Türkiye ve Anadolu Rüzgarı yarışma programlarında sunuculuk yaptı. Sunuculuğunun yanı sıra oyunculuğa da merak salan Öykü Serter, dizi ve filmde rol aldı. Özel hayatı: Uzun süreli ilişkiler yaşayan Öykü Serter, 1999 2005 yılları arasında Kargo Grubu’nun solisti Koray Candemir ile bir süre birlikte oldu. Koray Candemir ile ilişkisini bitirdikten sonra da Senkron TV’nin sahibi Levent Altınay ile birlikte oldu. 2006 yılında Ragga Oktay ile birlikte hazırladığı B.U.M (Bilimsel Uygulama Merkezi) isimli yarışma programı ile izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.

2010 yılında TRT1 ekranlarında yayınlanan Bank Asya 1.Lig Günlüğü ve MasterChef Türkiye isimli programda, 2011 yılında ise Star TV’de yayınlanan Star Akademi programında sunuculuk yaptı. 2014 yılının Eylül ayında başlayan ve Uğurkan Erez, Kemal Doğulu, Ivana Sert, Nur Yerlitaş’ın jüri koltuğunda oturduğu Bu Tarz Benim isimli moda yarışmasında sunuculuk yaptı. 2015 yılının Ocak ayında ise Tv8’de yayı hayatına devam eden yarışmanın ikinci sezonunda da yine sunuculuk yaptı. Serter, 18 Nisan 2016 tarihinde TV8 ekranlarında başlayan “Fenomen” isimli yarışma programını sunuculuğunu yapmaktadır. Filmleri : 2004 – İstanbul Şahidimdir (Dizi) 2006 – Ahbir Polis Olsam (Dizi) Sunduğu Yarışma Programları : Bu Tarz Benim Anadolu Ateşi Akademi Türkiye Biri Bizi Gözetliyor Acemi Birlik B.U.M.

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler