Ana SayfaKimdirMurat Kekilli Kimdir?

İlgili Postlar

Murat Kekilli Kimdir?

18 Nisan 1968 yılında Adana’da doğan Murat Kekilli, özellikle müzik dünyasında bir dönem en çok konuşulan isimlerden birisi olmuştu. Hayatına zorlu ekonomik koşullarda başlayan Murat Kekilli, özellikle piyano ile tanışmasının ardından çok farklı bir döneme girdi.

Müzik alanında yeteneği olan ve bu yeteneğini yoğunlaşarak bu alanda kariyer yapmak isteyen Murat Kekilli kısa süre içerisinde Adana Devlet Konservatuarı’nda yer aldı. 1993 yılı itibariyle konservatuarda eğitim alan ve 1994 yılında konservatuardan ayrılan Murat Kekilli, İstanbul’a gelerek müzik kariyerine burada başladı.


Bugün Doğan Ünlüler

İstanbul Dönemi

Özellikle müzik grubuna katılarak burada şarkı söylemeye başlayan Murat Kekilli, Eşek Gözlüm albümü ile ilk defa müzik dünyasında yer aldı. İlk albümünü çıkardıktan sonra özellikle bu alanda oldukça dikkat çeken Murat Kekilli, efsane olarak tanımlanan Bu Akşam Ölürüm albümünü 1999 yılında çıkarttı. Bu albümün ardından uzun bir süre sessiz kalmayı tercih eden Murat Kekilli, 2006 yılında Bir Ahir Zaman 2010 yılında Kalbimdeki Darp ve 2013 yılında Gümüş Teller adını verdiği albümleri ile yine sevenleriyle buluştu.

Sürekli Boğaziçi müzik ile çalışan ve bu müzik şirketi ile özdeşen Murat Kekilli, özellikle şarkılarına klip çekmeye renkte dikkat çekti. İstanbul’da hayatına devam eden Murat Kekilli, çok fazla göz önünde olmak istememesi nedeniyle gündeme gelmiyor. Fakat belirli dönemlerde verdiği konserler ile sevenleriyle bir araya gelmeyi ihmal etmeyen Murat Kekilli, Türkiye’nin en unutulmazları arasında şimdiden almayı başardı.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler