Ana SayfaKimdirMurat Dalkılıç kimdir?

İlgili Postlar

Murat Dalkılıç kimdir?

Yaptığı şarkılar ile milyonların gönlünde taht kuran Murat Dalkılıç kimdir? Murat Dalkılıç kaç yaşında? Murat Dalkılıç aslen nereli? Murat Dalkılıç hangi burç?


Bugün Doğan Ünlüler

Murat Dalkılıç kaç yaşında? Murat Dalkılıç aslen nereli? Murat Dalkılıç hangi burç?

Murat Dalkılıç, 7 Ağustos 1983 tarihinde İzmir‘de dünyaya geldi. Mesleği şarkıcılık olan Murat Dalkılıç’ın Babası Mehmet Sedat Dalkılıç, annesi Hanife Kural’dır. Şu an 35 yaşında olan İzmirli Murat Dalkılıç aslan burcudur.

Murat Dalkılıç kimdir?

Murat Dalkılıç, ilk ve orta öğretimini Kuşadası’nda tamamladı. O dönemde basketbolcu olmaya karar verdi. Bir yandan da müzik, resim ve basketbolun dışındaki diğer sosyal faaliyetleri de hobi olarak yapıyordu. 15 yaşında ilk müzik grubunu okulda kurdu ve grubun solistliğini üstlendi. 17 yaşında Kuşadası’nda daha lisedeyken profesyonel basketbolcu oldu. 1 yıl sonra basketbolu tamamen bırakıp müzik yapmaya karabarlarda gitar çalarak başlayan müzik kariyerine başladı. Piyano eğitimi de alan Murat Dalkılıç, İstanbul Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi oyunculuk bölümünden 2012 yılında mezun oldu. Ardından 2013 yılında İstanbul Bilgi ÜniversitesiSinema – Televizyon bölümünde master eğitimi almaya başladı.

Murat Dalkılıç’ın ilk albümü

2008 yılında ilk albümü “Kasaba”yı çıkardı. İlk olarak 2008 yılında Murat Boz ile düet yaptığı Kasaba şarkısıyla çıkışını gerçekleştirmiştir. Şarkı pek çok listede 1 numaraya yükselmiştir.

Murat Dalkılıç’ın da içinde bulunduğu yardım kampanyası

Uganda‘da inşaatı gerçekleştirilecek; içeriğinde okul, hastane, aşevi ve meslek okulu olacak yapı için, Kimse yok mu? derneği ve Samanyolu Haber televizyonu tarafından başlatılan hayır kampanyası çerçevesinde, “İnsanlık Ölmedi” isimli Samanyolu Haber TV’de Ağustos 2011′de yayınlanan programda sanatçı telefonla yardım toplamıştır. Gece boyu süren; Kayahan, Seda Sayan, Ümit Sayın, Erhan Güleryüz, Murat Kekilli, İbrahim Erkal, Vatan Şaşmaz, Tolgahan Sayışman ve Erhan Ufak vd. ünlülerle beraber Dalkılıç’ın da telefonla hayırseverlerle görüştüğü kampanyada yardım toplanmıştır.

Murat Dalkılıç’ın özel hayatı

Murat Dalkılıç 24 Ağustos 2015 tarihinde Merve Boluğur ile evlendi. Kısa süren evliliği sonrası Merve Boluğur ile boşanan Murat Dalkılıç, şu an güzel oyuncu Hande Erçel ile birlikte evliliğe doğru adım adım ilerliyor.

Murat Dalkılıç’ın  aldığı ödüller :
2009 – Kral TV Video Müzik ÖdülleriEn İyi Çıkış Yapan Sanatçı
2009 – Altın Kelebek ÖdülleriEn İyi Çıkış Yapan Sanatçı
2009 – Boğaziçi Üniversitesi Medya ÖdülleriEn İyi Çıkış Yapan Sanatçı
2010 – Pal Fm Müzik ödülleriEn İyi Canlı Sahne Performansı
2010 – Kra Sarkı “Kasaba”

Murat Dalkılıç albümleri

2008 – Kasaba
2009 – Pardon
2009 – La Fontaine
2010 – Merhaba
2012 – Bir Güzellik Yap
2014 – Daha Derine
2016 – Epik

Murat Dalkılıç video klipleri

2008    “Kasaba”    Kasaba
2009    “La Fontaine”    La Fontaine
2010    “Külah”    “Merhaba”
“Kıyamadım İkimize”
“Merhaba Merhaba”
2011    “Dönmem”
“Şık Şık” (ft. Volga Tamöz & Hepsi)    Şık Şık
“Çatlat”    “Merhaba”
2012    “Bir Güzellik Yap”    “Bir Güzellik Yap”
“Kader”
“Luzumsuz Savaş”
2013    “Bir Hayli”
“Neyleyim İstanbul’u”
2014    “Bu Nasıl Aşk”    “Daha Derine”
“Derine”
2015
“Kördüğüm”
“Yani”

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler