Ana SayfaKimdirMurat Boz kimdir?

İlgili Postlar

Murat Boz kimdir?

Uzun bir aradan sonra Janti isimli yeni albümü ile müzik piyasasına dönüş yapan ünlü pop şarkıcı Murat Boz kimdir? Güçlü sesi ve sempatik tavırları ile herkesi peşinden koşturan ünlü şarkıcının kariyeri ve özel hayatı ile ilgili merak edilenleri bir araya getirdik.
Bugün Doğan Ünlüler

Murat Boz kaç yaşında? Murat Boz aslen nereli? Murat Boz hangi burç?

Murat Boz 7 Mart 1980 tarihinde Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde dünyaya gelmiştir. Aslen Zonguldaklı olan Murat Boz şu anda 38 yaşındadır ve balık burcudur.

Murat Boz kimdir?

İlk ve Orta öğretimi memleketi olan Ereğli’de tamamlamıştır. Ailesi ile birlikte daha sonra İstanbul’a gelerek liseyi burada okumuştur. 1999 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi’de Caz ve Vokal Bölümünü burslu okumuştur. 2003 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümü’nde lisans eğitimini tamamlamıştır. Üniversite yıllarında birçok sanatçıya vokalistlik yapmıştır.

Murat Boz Biyografisi

İlk profesyonel müzik hayat?na 2006 yılında giriş yapmıştır. İlk single çalışması olan ‘Aşkı Bulamam Ben’ ile müzik piyasasında kısa sürede en çok dinlenen şarkıcı olmuştur. Bu single’ın hemen ardından 2007 yılında ilk stüdyo albümü Maximum’u piyasaya sunmuştur. Maximum albümü ile Kral Tv Video Müzik Ödülleri’nden, Altın Kelebek Ödülleri’nden ve İstanbul FM Altın Ödülleri’nden ‘En İyi Çıkış Yapan Erkek Sanatçı’ ödülüne layık görülmüştür. 2008 yılında ER çalışması olan Uçurum isimli albümünü çıkartan Murat Boz, bundan bir yıl sonra ikinci stüdyo albümü şans’ı çıkarmıştır. Son albümünde yer alan Para Yok, Özledim, Her ?eyi Yak, Sallana Sallana, Gümbür Gümbür, Buralardan Giderim isimli parçalarına klip çekmiştir.

“İki Medeni insan” parçasının klibinde müzisyen Soner Sarıkabadayı ile düet yapmıştır. Aynı yılın Mart ayında Hayat Sana Güzel isimli single çalışması ile yeniden hayranları karşısına çıkmıştır. 2011 yılında gelindiğinde ise 3. albümü olan Aşklarım Büyük Beden albümü ve albüm ile aynı adı taşıyan şarkıya çektiği klip ile sevenlerinin karşısına çıkmıştır. Ardından sırasıyla “Hayat Öpücüğü“, “Geri Dönüş Olsa“, “Kalamam Arkadaş“, “Bulmaca” ve “Soyadımsın” şarkılarına klip çekmiştir. Albümde yer alan “Geri Dönüş Olsa” ve “Kalamam Arkadaş” şarkıları müzik listelerinde en çok dinlenen şarkılar olarak zirveye yükselmiştir. Yakışıklı popçu daha sonra tamamı remix parçalardan oluşan ilk remix albümü “Dance Mix”i piyasaya sürmüştür. Albümde yer alan “Özledim” şarkısının remix versiyonuna klip çekmiştir. Devamında “Geri Dönüş Olsa” Şarkısını kliplendirmiştir. Şarkı söylemenin doğasında piyano, keman, ney gibi enstrümanlara ilgi duyan ünlü şarkıcı 2011 yılında O Ses Türkiye isimli şarkı yarışmasında jüri olmuştur. Yarışmanın ilk sezonundan beri jüri koltuğunda oturan Boz, iki Altın Kelebek Ödülü ve iki Kral TV Video Müzik Ödülü almıştır.

Son olarak Janti albümünü piyasaya süren ve pop müzik dünyasındaki yerini daha da sağlamlaştıran Murat Boz O Ses Türkiye’deki jüri kariyeri ile sevenlerinin kitlesini daha da artırdı.

Murat Boz Albümleri

  • 2007 Aşkı Bulamam Ben
  • 2007 Maximum
  • 2008 Uçurum
  • 2009 Şans
  • 2010 Hayat Sana Güzel
  • 2011 Aşklarım Büyük Benden
  • 2012 Dance Mix
  • 2016 Janti

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler