Ana SayfaKültür ve SanatMüzikMega Star ile Minik Serçe ‘Ceylan’ için bir arada

İlgili Postlar

Mega Star ile Minik Serçe ‘Ceylan’ için bir arada

Yeni yeni dilimize dolanan bir şarkı: ‘Ceylan’ mega star ve minik serçeyi buluşturdu. Bu parçanın birde geçmişi var. Gelin Ceylan’a ve yaşadıklarına bir ışık tutalım.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde henüz 12 yaşında gencecik bir kız çocuğunun hikâyesinin ansızın noktalanışı…   Lice’de karakoldan atılan havan topuyla ansızın dünyaya gözlerini yuman Ceylan Önkol için Tarkan ve Sezen Aksu “Ceylanım Kör Oldum Ben” diyerek düet yaptılar. Koyunlarını otlatırken atılan havan topuyla bedeni parçalanan Önkol’un parçalanan bedenini annesi eteğine toplamıştı. Ceylan Önkol’un yaşamını yitirdiği davada açılan maddi ve manevi tazminatta; şüphelilere ilişkin Lice Cumhuriyet Savcılığı’nca “Görevi kötüye kullanmaktan” soruşturma açılmıştı. Ancak 2013 yılında soruşturmaya takipsizlik kararı verilirken ailesine ise 28 bin 208 lira 85 kuruş maddi tazminat ödenmesi kararı alınmıştı. Dava bu kadarla kalma Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)’ne götürüldüğünde ise Önkol davasında yaşam hakkı ihlali bulmamıştı. Aksu’da Ceylan Önkol için yazdı.

Büyük buluşma

Yıllardır müzik yapan Sezen Aksu ve Tarkan ilk defa Yaşar Gaga’nın albümünde Ceylan için düet yaptı. Sezen Aksuya ait parça müzik listelerde ilk sıralardaki yerini aldı.
Tarkan ile Sezen Aksu’yu buluşturan şarkının birde sözlerine bakalım:
Ah yüreğimde dört nala atlar
Atların sağrısında kanatlar
Sağ yanım boydan boya Mezopotamya
Sol yanımda Rumeli ağıtları patlar
Gözlerime astılar seni
Ceylanım kör oldum ben
Ne havan topu ne mermi
Senle vuruldum ben
Ah gözümün yaşı sel Selanik
Diyarbekir’e bi türkü selalık
Gezme ceylan bu dağlarda gezme
Gece gerdanlık gündüz mezarlık

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler