Ana SayfaKimdirMaher Zain kimdir?

İlgili Postlar

Maher Zain kimdir?

Yaptığı ilahi ve bir çok dilde söylediği şarkılarıyla tanıdığımız Maher Zain kimdir? Müslüman olmasıyla da öne çıkan yabancı şarkıcı aslen nerelidir?

Maher Zain kimdir? Maher Zain aslen nerelidir? Maher Zain kaç yaşında? Maher Zain hangi burç?

16 Temmuz 1981’de Lübnan’da doğan Maher Zain aslen Trablusşam, Lübnan’lıdır. 38 yaşında olan Maher Zain yengeç burcudur.

Maher Zain kimdir?

Geçtiğimiz günlerde müslümanlara ‘İslam’ın yüzü biziz, kendimiziz’ diyerek çağrıda bulunan dünyaca ünlü İsveçli şarkıcı Maher Zain’in hayatını sizler için araştırdık. Lüblan asıllı İsveçli müzisyen Maher Zain, 16 Temmuz 1981 yılında dünyaya gelmiştir. Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümünde lisans eğitimi almıştır. Kariyerine R&B şarkıcısı olarak başlayan sanatçı daha sonraları söz yazarı ve müzik yapımcısı olarak devam etmiştir. Sanatçının müzik alanında ilham aldığı ilk isim babası olmuştur, babası Lübnan’lı bir eski şarkıcıdır. Müzik enstrümanlardan ve müziğe büyük ilgi duyan Maher Zain, ilk müzik deneyimini 10 yaşındayken yaşadı ve o günden beri müzik onun için hayatının vazgeçilmez bir parçası olmuştur. 2009 yılında ilk albümü Thank You Allah ile müzik piyasasına başarılı bir giriş yapmıştır.

Fas doğumlu İsveç yapımcı Nadir Khayat ile tanışarak şöhreti yakalamıştır. İlk albümü ile uluslararası müzik alanında büyük bir başarı elde etmiştir. Albümde yer alan bazı parçaların Fransız versiyonları yayınlanmıştır. İkinci albümü Forgive Me’yi 2012 tarihinde çıkarmıştır. Dünyaca ünlü başarılı müzisyen, Türkiye’de de birçok konser vermiştir. New York’a gelerek müziğe burada devam etmiş, Kariyer hayatı boyunca birçok dünyaca ünlü sanatçı ile ortak çalışmalar yapmıştır. 27 yaşındayken İsveç’e geri gelerek R&B tarzında müzik yapmaya başlamış. 2009  yılında başladığı müzik serüveninde 2010 yılının sonunda müzik piyasasında en çok aranan isim oldu.

Thank You Allah 2010 yılının en çok satan albümü olduğu için Warner Music Malaysia tarafından 8 platin plak ödülüne layık görülmüştür. 2011 yılında ise yine Thank You Allah albümü Endonezya’da Sony Music Indonesia tarafından çifte platin plak ile ödüllendirildi. Maher Zain şarkılarını ilk olarak İngilizce olarak seslendirid ancak sonraları farklı dillerde versiyonunu yapar. Şuanda İngilizce, Fransızca, Arapça, Türkçe, Malay ve Endonezyaca dillerinde sayısız şarkısı bulunmaktadır. 2010’un Ocak ayında, Maher Zain ‘Ya Nabi Salam Alayka’ isimli şarkısı Ortadoğu’nun en büyük radyosu Nujoom FM tarafından En İyi İlahi ödüllendirildi. Müzik hayatında başarısıyla Sami Yusuf, Hussein Al-Jismi ve Mohammed Mounir gibi başarılı şarkıcıları gerisinde bırakmıştır.

Maher Zain Albümleri

  • 2009 – Thank You Allah
  • 2012 – Forgive Me Single’ları: 2009: “Palestine Will Be Free” (Filistin Özgür Olacak)
  • 2010: “Insha Allah” (İnşallah)
  • 2010: “The Chosen One” (Seçilmiş Kişi)
  • 2011: “Freedom” (Özgürlük)
  • 2011: “Ya Nabi Salam Alayka” (Ey Peygamber, Huzur Senin Üzerine Olsun)
  • 2011: “For The Rest Of My Life” (Ömrümün Geri Kalanı Boyunca)
  • 2014: “Samih”
  • 2014: “Nas Teshbehlena”
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler