Ana SayfaYaşamSağlıkKimyasal Peeling Nedir?

İlgili Postlar

Kimyasal Peeling Nedir?

Kimyasal peeling nedir? Kimyasal peeling derinini çeşitli tabakalarının özel meyve asitleri veya kimyasal asitleri ile temizlenip canlandırıldığı bir yöntemdir. Bu yöntem güvenilir mi değil mi işe yarar mı yaramaz mı doktorlar açısından kimyasal peeling nedir? Kısaca kimyasal peeling bir tedavi yöntemidir ve aynı zamanda da kozmetik bir yöntemdir.

[irp]

Kimyasal Peeling Nedir, Kimlerde Uygulanır?

Kimyasal peeling özellikle sivilceleri olan akneli cilde sahip kişilerde, lekeli ciltlerde ve aynı zamanda anti aging yöntemlerinin bir parçası olarak özellikle ince kırışıklıkları olan kişilerde de kullanılmaktadır. Kimyasal peelingin uygulamasına göre çeşitli uygulamaları bulunmaktadır. Derinin üst tabaka, orta tabaka ve alt tabaka denilen üç tabakası vardır. Güzellik merkezlerinde ya da kliniklerde daha çok uygulanan kimyasal peeling üst tabaka ya uygulanan peelingdir. Üst tabaka daha çok problemli bir tabakadır. Çünkü yüzdeki yağların birikmesi, lekelerin oluşması hep üst tabakada meydana gelmektedir. Hazırlanan solüsyonlarla bu tabaka temizlenir ve alttan gelen yeni deri ile de canlandırılmış olur.  Burada şunu vurgulamak gerekir ki bu yöntem yani yüzeysel olarak uygulanan, derinin bu üst tabakasına uygulanan kimyasal peelingin diğer yöntemlere nazaran avantajı hasta veya bakım yaptırmak isteyen kişi için çok daha rahat olmasıdır. Bu yöntem ayaküstü denilebilecek kadar 10 – 15 dakika içerisinde uygulanabilir bir yöntemdir.

Kimyasal Peeling Etkisi Ne Kadar Sürer?

Kişinin bu tedavi ya da bakımdan etkilenmesi ise sadece 1 – 2 günlük hissedilen bir hassasiyettir. Kimyasal peelingden istenilen sonucu alabilmek için 2 – 3 hafta tekrar edilmesi gerekmektedir. Kimyasal peelingin bu yönteminin kişiye hiçbir zararı olmamakla beraber yaptıran kişi seanstan hemen sonra yüzündeki parlamayı görecektir. Ciltte çok ciddi bir sorun olmadıktan sonra doktor tavsiyesi olmadan diğer peeling uygulamalarının yaptırılması doğru değildir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler