Ana SayfaKimdirKazım Akboğa Kimdir?

İlgili Postlar

Kazım Akboğa Kimdir?

Almanya’nın güneyindeki Schwinfurt kentinde doğan Kazım Akboğa, ilk ve orta öğretimini bitirdikten sonra üniversiteye gitmek yerine yabancı dil eğitimi almayı tercih etti. İnşaat işçisi olan babasının açtığı büfede döner satışı yaparak geçimini sağlayamadıktan sonra aile büfeyi kapattı. Ardından babası eski işi inşaat işçiliğine geri dönerken, Kazım Akboğa da reklam metinleri yazmaya başladı. Metin yazarlığının yanı sıra kısa metrajlı filmleri ile dikkat çeken Akboğa, gösterilen ilgiden memnun kalmadığı gibi ünlü komedyen Akboğa, filmlerimi kimse anlamadı diyerek Berlin’e taşındı.

Berlin’de reklam metinleri yazmaya devam eden sanatçı şarkı sözleri de yazmaya başladı. Partilerde söylediği şarkılar biraz ilgi görünce para kazanmaya başlayan Akboğa, özellikle şarkısına çektiği klip sosyal medyada tıklanma rekoru kırarak sanatçının milyonlarca kişi tarafından tanınmasını sağladı.


Bugün Doğan Ünlüler

Tıklanma Rekoru 13 Milyon

Tıklanma olayıyla adını da duyuran komedyene, Berlin şehir içi toplu taşıma şirketi yöneticileri tarafından reklam yüzü olma teklifinde bulunuldu. Çektiği klipte hem şarkısını söyledi hem reklam filminde bilet kontrol görevlisini canlandırdı. Reklam filmi ses getirip patlama yaptı. Sadece Berlin için çekilen film Almanya’da büyük ilgi gördü. Boşver Kazım isimli reklam klibinden sonra ülkenin en tanınmış kişilerinden biri olan Akboğa, vefat etmesi ile birlikte sevenlerini oldukça üzdü. Genç sanatçının ölüm nedeni bilinmezken bir süredir ruhsal sorunlar yaşadığı açıklandı. Komedyen, şarkıcı ve metin yazarı Kazım Akboğa’nın Almanya’nın Berlin kentinde hayatını kaybettiği açıklandı. (2017)

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler