Ana SayfaKimdirKate Moss kimdir?

İlgili Postlar

Kate Moss kimdir?

Gerçek adı Katherine Ann Moss olan Kate Moss 16 Ocak 1974 İngiltere’de dünyaya geldi. İngiliz modelin annesi Linda Rosina Shepherd bir butikte yönetici, babası Peter Edward Moss ise havaalanında yazmandır. Anne ve babası Kate Moss 13 yaşındayken boşanırlar.

Kate Moss’un aldığı eğitimler

Ridgeway Primary School‘a mezuniyetinin ardından da Riddlesdown High School‘a devam eden model, okulda parlak bir öğrenci değildi ancak spora hem yatkınlığı vardı hemde seviyordu ve bu alanda başarılıda olmuştur.

Kate Moss’un iş hayatı

14 yaşındayken yaptığı tatilin dönüşünde New York‘taki JFK havaalanında Storm Model Management’ın kurucusu Sarah Doukas tarafından keşfedilen Kate Moss için hayatında yepyeni bir dönem başlıyordu. Onu İngiliz basınıyla tanıştıran ilk çalışma Corinne Day tarafından The Face isimli moda dergisi için siyah beyaz olarak çekilen “The Third Summer of Love“dı. Donna Karan, Yves Saint-Laurent, Roberto Cavalli, Dior, Louis, Vuitton, Burberry ve Topshop gibi dünyanın önde gelen moda markalarının yüzü olmuştur. Uluslararası bir moda ikonu olan Kate Moss, birçok derginin seçimiyle dünyanın en seksi kadınlarından biri olarak gösterilmektedir.

Kate Moss’un zor dönemleri

90’lı yıllarda dönemin ünlü süpermodelleri Cindy Crawford, Lisa Snowdon, Claudia Schiffer ve Naomi  Campbell‘dan tarz ve görünüm olarak ayrıldığı için anti-supermodel olarak anılan Moss, o dönemde uyuşturucu kullanmaya başlamıştı. İspanya‘da aldığı fazla miktarda kokain sonucu komaya giren model bir süre tedavi görmüştü.

15 Eylül 2005 yılında Daily Mirror gazetesi İngiliz model Kate Moss’u kokain alırken görüntülenen fotoğrafını yayınlayınca hayatında büyük bir düşüş ve zor günler başlamış oldu. Olaydan sonra Moss’un anlaşmalı olarak çalıştığı pek çok firma modelle olan bağlantısını kopardı. Ardından arkadaşı Stella McCartney‘in tasarımlarını yaptığı H&M’le anlaşan Moss’a Chanel ve Burberry gibi moda devlerinden teklif yağmaya başladı.

Elton John, Mick Jones, Anita Pallenberg, Marianne Faithfull ve Bobby Gillespie‘yle yakın arkadaş olan Kate Moss, birçok videoklipte oynadı;Primal Scream ve Babyshambles isimli gruplarla ortak projeler içinde yer aldı.

Kate Moss’un yazdığı şarkı sözleri

Some Velvet Morning ve La Belle et la Bête isimli şarkılarda vokal yapan başarılı İngiliz model Kate Moss, Babyshambles’ın Shotter’s Nation – “You Talk”, “French Dog Blues”, “Baddie’s Boogie” ve “Deft Left Hand” şarkılarının sözlerini yazdı.

Kate Moss’un özel hayatı

Kate Moss’un 29 Eylül 2002‘de Jefferson Hack‘ten Lila Grace isminde bir kız çocuğu vardır. Paul Simonon‘ın iki erkek çocuğunun ve Sadie Frost‘la Jude Law çiftinin kızlarının manevi annesiydi. Kate Moss halen kızı Lila-Grace’le birlikte St John’s Wood, Londra’da yaşamaktadır. Çeşitli yardım ve sağlık projelerinde yer alan başarılı model Kate Moss aşk hayatı ve fiziksel özellikleriyle de basının en çok ilgi gösterdiği isimlerden biri haline gelmiştir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler