Ana SayfaKültür ve SanatMüzikGece Gölgenin Rahatına Bak Telif Bilmecesi Sürüyor

İlgili Postlar

Gece Gölgenin Rahatına Bak Telif Bilmecesi Sürüyor

Gece Gölgenin Rahatına Bak şarkısıyla kısa süre içerisinde Türkiye içerisinde popüler bir hale gelen Çağatay Akman, özellikle YouTube telifi nedeniyle bir anda Türkiye’de gündeminde yer aldı.

Çağatay Akman’ın klibinin YouTube’da yayınlanmaması adına YouTube tarafından telif gerekçesi öne sürülürken, bu telif gerekçesinin sunulmasının ardından yapımcı firmanın bu klibi yayınlanması önlendi. Özellikle bu haberin ortaya çıkmasının ardından kısa süre içerisinde şarkının çalıntı olup olmadığı noktasında çeşitli tartışmalar yapıldı. Son açıklamalar ile birlikte durum biraz daha karışık bir süreç içerisine girdi. Özellikle 2645 Records & 2645 İstanbul adına Abdullah Özdoğan tarafından yapılan açıklamalarda ciddi bir anlaşmazlığın olduğu ortaya çıktı.

Yapımcı Firmadan Açıklama Geldi

Türkiye tarafından yapılan açıklamalarda içeriğin “Anna RF Grubuna ait olduğu tümüyle asılsızdır” denildi. Özellikle şarkının melodik kısmının Mehmet Ali Sezer’e ait olduğu ve bu parçanın Kültür Bakanlığı kayıtlarında 1994 yılında tescil edildiği ifade edildi. Yapılan bu açıklamalar ile birlikte özellikle gündemde yer alan iddiaların doğru olmadığı, kabul edilemeyeceği belirtildi.

Anna RF’den Yeni Video

Bu açıklamaların ardından özellikle Anna RF tarafından yapılan açıklamalar, tüm bu açıklamalara ters düştü. Öyle ki yapılan açıklamalarda Türkiye’deki söz konusu eserin bile bilinmediği ve Çağatay Akman’ın şarkısındaki melodilerin kendi şarkılarından net bir şekilde alındığının belgilendirildiği ifade edildi. Bu açıklamalarda YouTube sisteminden şarkının kaldırılması adına hamle yapıldığı da belirtildiği gibi bu açıklamalar ile Türkiye’deki yapımcı firma tarafından yapılan açıklamalar hiçbir şekilde birbirine uymadı.

Yaşanan bu durum sonrasında özellikle şarkının yeniden YouTube sisteminde yer alıp almayacağı ve bu konuda nasıl bir karar verileceği noktasında merak uyandırdı. Fakat YouTube telif haklarına göre telifi elinde bulunduran ve videoyu yayından kaldırma başarısı gösteren Anna RF’nin bu şartlar dahilinde klibini yayınlamaya devam etmesi ve Çağatay Akman’ın telif nedeniyle YouTube’da yer alması pek mümkün görünmüyor. Fakat yapılan açıklamalar doğrultusunda konu ile ilgili girişimlerin ve görüşmelerin devam edeceği, bu bakımdan farklı olayların da gündeme gelebileceği konuşuluyor.

Şarkıcı Gece Gölgenin Rahatına Bak Telif Konusunda Net Konuşmuştu

Özellikle geçtiğimiz dönemlerde televizyon ekranlarında yer alan ve farklı programlarda konuyla ilgili açıklamalar yapan Çağatay Akman, telif konusunda hiçbir sorunun olmadığını ve gerekli olan tüm izinlerin alınarak telif haklarına sahip olduklarını söylemişti. Fakat yaşından son açıklamalarda tam ters bir durum olduğu da gözler önüne serildi. Bu bakımdan şu anda iki taraf da şarkının telifi noktasında kendini haklı görüyor. Kararı ise süreç gösterecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler