Ana SayfaKimdirFerman Toprak kimdir?

İlgili Postlar

Ferman Toprak kimdir?

Ünlü şarkıcı Ferman Toprak kimdir? Ferman Toprak nerede ve ne zaman dünyaya geldi, müzik hayatına nasıl başladı, kariyerindeki çalışmaları nelerdir? ferman Toprak Kimdir ‘ın biyografisi haberimizde…
Bugün Doğan Ünlüler

Ferman Toprak kimdir? Ferman Toprak aslen nereli? Ferman Toprak  şuan kaç yaşında? Ferman Toprak  hangi burç?

Ferman Toprak  aslen Adıyamanlı olan sanatçı şuan 43 yaşında  ve koç burcudur.

Adanalı ünlüler

Ferman Toprak kimdir?

Ünlü şarkıcı Ferman Toprak, 30 Ocak 1975 tarihinde Adana’da dünyaya geldi. Ferman Toprak’ın babası Adıyaman Bezik, annesi Şanlıurfa ızol aşiretinden. Doğumundan iki yıl sonra, memleketinden toprak olayları başladı. Bir gün içerisinde anneannesi, dedesi ve üç dayısı öldürüldü ve kan davası başladı. Toprak, henüz yedi yaşındayken annesi ile birlikte bir otomobilin içinde yaylım ateşine tutuldu. Neyse ki, sağ salim kurtuldu. Ancak, bu olayın korkusunu üzerinden uzun yıllar boyunca atamadı. Olay nedeni ile 12 yaşına kadar kekeme kaldı.

Kan davası nedeni ile tam 27 kişi hayatını kaybetti. Toprak, ilkokul, ortaokul ve liseyi Adana’da okuduktan sonra 1995 yılında Ankara Üniversitesi’ni kazandı ve üniversite okumak için Ankara’ya gitti. Ancak, eğitimini yarıda bıraktı ve 1996 yılında okuldan ayrılarak müzik hayatına başlamak için İstanbul’a geldi. 1997 yılında da Böyle Giderse – Kurşunlara Geleyim isimli ilk albümü çıkardı. Albümün ardından İstanbul’da çeşitli mekanlarda sahne almaya başlayan Ferman Toprak, sahne hayatına Beşiktaştaki Keyifli Meyhane’de adım attı. Kendi mekanını açtı, sonrasında bir mekan daha açtı.

Ancak, sadece sahnede olmak istediğini fark edince mekanlarının ikisini de kapattı. Ferman Toprak, Hayatı Tesbih Yapmışım Sallıyormuşum şarkısı ile büyük bir çıkış yakaladı ve herkes tarafından tanınan, sevilen bir isim haline geldi. Hala daha başarılı şekilde müzik hayatına devam eden Toprak, sahne çalışmaları ile mekanlarda dinleyicileri ile bir araya geliyor.

Ferman Toprak’ın eski sevgilisi çıplak fotoğraflarını arkadaşına göndermiş !

Ferman Toprak’ın albümleri

  • 1997 – Böyle Giderse / Kurşunlara Geleyim
  • 2008 – Ferman Zamanı
  • 2011 – Saygılarımla
  • 2013 – Hayatı Tespih Yapmışım
  • 2015 – Çekip Gitmeyecektin & Gözüm
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler