Ana SayfaKimdirFarah Zeynep Abdullah kimdir?

İlgili Postlar

Farah Zeynep Abdullah kimdir?

Oyunculuğuyla birçok dizide büyük ses getiren dizi ve sinema filmleri ile adını duyuran başarılı oyuncu Farah Zeynep Abdullah kimdir? Gerek oyunculukta gösterdiği performansı, gerekse güzelliği ve sempatik tavırlarıyla hayran kitlesini genişleten oyuncunun kariyeri ve özel hayatı ile ilgili detaylı bilgileri sizler için araştırdık.
Bugün Doğan Ünlüler

Farah Zeynep Abdullah aslen nereli? Farah Zeynep Abdullah ?uan kaç yaşında? Farah Zeynep Abdullah hangi burç?

Farah Zeynep Abdullah aslen İstanbullu olan oyuncu şuan 29 yaşında ve aslan burcudur.

İstanbullu ünlüler

Farah Zeynep Abdullah kimdir?

Farah Zeynep Abdullah 17 Ağustos 1989 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Babası Arap kökenli, annesi ise Boşnak kökenlidir. Çok küçük yaşlarda tiyatro ve müziğe karşı bir ilgisi vardı. 2006 yılında babasının işleri nedeniyle İngiltere’ye taşındı. Türkiye’de İstanbul Saint Michel Fransız Lisesi’nde başladı ancak henüz birinci sınıftayken İngiltere’ye geçiş yaptı. İngiltere’de bulunduğu yıllarda Fransızca, tiyatro, medya ve fotoğrafçılık alanında eğitimler aldı. İngiltere’de tiyatro öğretmeninin teşvikiyle oyunculuğa yöneldi. İngilizce ve Fransızca olarak birçok tiyatro oyununda rol aldı. İngiltere’de üniversite eğitimi sırasında o dönem ekranlarda yeni başlayan Öyle Bir Geçer Zamanki dizisinin oyuncu seçmelerine katıldı. Aylin karakteri ile diziye dahil oldu. Dizi nedeniyle üniversite eğitimine ara verdi. Genç oyuncunun ilk sinema deneyimi Closer isimli film oldu. Filmde bir striptizciyi canlandırdı. Daha sonra Türkiye’ye dönüş yapan Farah Zeynep’in Türkiye’deki ilk sinema filmi ise Yılmaz Erdoğan’ın yazıp yönettiği Kelebeğin Rüyası isimli film olmuştur. Filmde Kıvanç Tatlıtuğ, Mert Fırat ve Belçim Bilgin Erdoğan ile birlikte rol almıştır. 2014 yılında Star TV ekranlarında bağlayan başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ ile beraber paylaştığı Kurt Seyit ve şura dizisinde şura karakteri ile televizyon ekranların dönüş yapmıştır. Şimdiler sinema severlerin merakla beklediği dizide yayınlanması heyacanı sarmış durum da ünlü oyunca hakkında bilgiler güncellenecektir.

Farah Zeynep Abdullah Şampiyon’u Anlattı!

Farah Zeynep Abdullah Dizileri

  • 2010-2012 > Öyle Bir Geçer Zaman ki – Aylin Akarsu Talaşoğlu – Yardımcı kadın oyuncu
  • 2014 > Kurt Seyit ve Şura – şura – Başrol oyuncusu
  • 2017- Muhteşem Yüzyıl Kösem

Farah Zeynep Abdullah Filmeleri

  • 2013 > Kelebeğin Rüyası – Mediha Sessiz – Başrol oyuncusu
  • 2014 > Bi Küçük Eylül Meselesi – Eylül – Başrol oyuncusu
  • 2014 > Unutursam Fısılda – Ayperi – Başrol oyuncusu
  • 2018 >Şampiyon

Farah Zeynep Abdullah Ödülleri

  • 2011 > 2011 Antalya Televizyon Ödülleri – En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu – Öyle Bir Geçer Zaman Ki
  • 2013 > 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Ödülleri – Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu – Kelebeğin Rüyası
  • 2014 > 46. Sinema Yazarları Derneği Ödülleri En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu – Kelebeğin Rüyası
Önceki İçerik
Sonraki İçerik

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler