Ana SayfaDizilerFahire Kara için zor seçim: Ya kendisi taşlanarak öldürülecek, ya da kocası...

İlgili Postlar

Fahire Kara için zor seçim: Ya kendisi taşlanarak öldürülecek, ya da kocası asılacak!

Müge Anlı’nın programında gündeme getirilen Fahire Kara olayında yeni gelişmeler yaşandı. 27 yılın ardından Türkiye’ye dönerek ailesine kavuşma ümidi bulan Kahire Kara, iki seçenek ile karşı karşıya kaldı. Ya kendisi taşlanarak öldürülecek, ya da kocası asılarak öldürülecek! Detaylar haberimizde…

Batmanlı Fahire Kara, 1990 yılında yaşanan hac felaketinden ağır yaralanarak kurtulmuşlardı. Ancak, Fahire Kara Yemenli bir çöpçü tarafından Suudi Arabistan’da alıkonuldu. 27 yıllık tutsaklığın ardından Türkiye’ye dönerek ailesine kavuşma imkanı bulan Fahire Kara, şimdi de zor bir seçimle karşı karşıya kaldı. Ya kendisini alıkoyan ve üç çocuk sahibi olduğu Yemenli eşin kendisine tecavüz ettiğini söyleyerek asılarak öldürülmesine neden olacak, ya da zina suçundan kendisi taşlanarak öldürülecek.

12 çocuk annesi Batmanlı Fahire Kara, eşi Abdullah bey ile birlikte 1990 yılında hac ibadetini gerçekleştirmek için kutsal topraklara Suudi Arabistan’a gitti. Çift, 450’si Türk olmak üzere toplam 1426 kişinin can verdiği izdiham sırasında yaralandı. Abdullah Kara, eşi Fahire Kara’yı son kez kalabalığın arasında ağır yaralı halde bulduğunda gördü. Kendisi hastaneye kaldırılınca ayrıldılar. Tedavisinin ardından hastaneden taburcu olan Abdullah Kara, günlerce eşi Fahire Kara’yı aradı. Ancak, bir türlü bulamayınca öldüğünü düşündü ve memleketi Batman’a geri döndü.

Olaydan yıllar sonra hacca giden bir bayanın anlattıkları Fahire Kara’nın çocuklarına annelerinin yaşadığı umudunu verdi. Aile, bu umutla Müge Anlı’nın programına çıkarak annelerini aramaya başladılar. İddiaya göre; Suudi yetkililer izdiham sırasında çevredeki herkesten yardım istedi ve Yemenli bir çöp toplayıcısı bu durumu fırsat bilerek Fahire Kara’yı kaçırdı. Onu yıllarca Yemen’deki evinde tutsak tuttu ve üç çocuk sahibi oldu.

Euronews’e göre; Fahire Kara’nın hala daha ortaya çıkmamasının nedeni çok zor bir tercih yapmak zorunda olduğu. Suudi Arabistan Ceza Yasası’nın 22’nci maddesine göre; Suudi Arabistan sınırları içinde zina yapan taşlanarak öldürülmekle (recm) cezalandırılıyor. Birini kaçırıp tecavüz ederek ondan çocuk sahibi olan ise halkın önünde idam ediliyor.

Şimdi Fahire Kara’nın önünde iki seçenek var: Ya Yemenli adamın kendisini kaçırdığını ve zorla alıkoyarak tecavüz ettiğini, 3 çocuk sahibi olduğunu açıklayacak ve burada doğurduğu çocuklarının babası olan adam tüm halkın gözü önünde asılacak. Ya da evli olmasına rağmen bu kadar yıl boyunca 85 yaşındaki adamla karı – koca hayatı yaşadığını itiraf etmesiyle bu kez kendisi zina suçundan taşlanarak öldürülecek.

Haftalardır tüm Türkiye ve dünyada geniş yankı uyandıran ve herkesin merakla takip ettiği Fahire Kara olayı neticeye ulaşamamışken, her gün gelen yeni bilgiler sayesinde Fahire Kara’ya bir adım daha yaklaşılıyor. Şimdi tüm gözler Fahire Kara’dan gelecek olan haberde.

Müge Anlı kimdir?

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Son Haberler